UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.11.2016 14:25 Starost: 7 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Skupili se reprezentativci

          Prvi put, posle Rija, reprezentativci su se danas zvanično okupili na kratkim pripremama za sutrašnji duel u Kragujevcu sa Rumunijom (17.30). U sastavu neće biti Andrije Prlainovića i Nikole Jakšića koji se oporavljaju od bolesti. I oni su bili danas. U stručnom štabu su nova lica tim menadžer Jugoslav Vasović i lekar dr Nikola Repac.

Dejan Savić je pre početka treninga održao kraći sastanak.  Do kraja kalendarske 2016. biće i utakmica u Berlinu sa Nemačkom 6.decembra. .

 Duel sa Rumunijom koju predvodi naš stručnjak Dejan Stanojević u 17.30 biće prilika da se na lep način obeleži početak novog olimpijskog ciklusa. U ovoj grupi su još Nemačka i Slovačka i za očekivati je da će Srbija  stići do prvog mesta i plasmana na finalni turnir.

Savić će u zavisnosti od zdravstvenog biltena sutra odrediti sastav. Izvesno je da će Drašović zameniti Jakšića.

- Željni smo igre, motivisani . Rumunija nam nije problem. . U Kragujevcu smo uvek lepo prihvaćeni , očekujem pun bazen i podršku.  – rekao je golman Branislav Mitrović

Interesovanje je veliko, Kragujevčani će prvi imati priliku da pozdrave olimpijske šampione.

- Bilo mi je neobično na treningu, malo čudno bez Gocića i Nikića. Stižu mladi koji će ih, ubeđen sam dostojno zameniti. Nestrpljiv sam, srećan zbog utakmice. Znam kako će nas dočekati, pravo je uživanje da se igra u Kragujevcu.  – kazao je Dušan Mandić.

        Prvi vaterpolista sveta za 2015 Duško Pijetlović je oprezan.

- Logično je da dođe do malog pada. Još hladimo glavu od Rija. Osetiće se odlazak Nikića i Gocića. Veliki igrači, pravili su kao najiskusniji atmosferu. Žao mi je što su otišli, opet bio sam srećan što sam toliko dugo igrao sa njima. Ipak dva igrača nisu tim, idemo dalje. Bićemo sigurno drugačiji, o tome će selektor Savić sigurno da vodi računa. Verujem da smo kvalitetniji i bez obzira na pad koji očekujem da ćemo slaviti protiv Rumuna.

Filip Filipović traži spuštanje lopte na zemlju:

-  Krećemo od nule.  Bez obzira na kolosalne rezultate treba da se spustimo na zemlju Videćemo u narednim utakmicama na čemu treba da radimo, koje segmente da popravimo da bi bili i dalje konkurentni za medalje.- Utakmica sa Rumunijom ne predstavlja ništa posebno osim da ćemo se pojaviti kao olimpijski šampioni. Prilika je da počne da se pravi lepša priča oko srpskog vaterpola u narednim godinama.

Na pitanje da li će javnost moći da se navikne i na neki neuspeh, Filipović je  rekao:

- Mislim da se javnost niakda neće navići na neki naš neuspeh. Verujem da bi nas isekli na prvom koraku. Ali svako treba da se zna da se ekipa menja, da zarad dobra u Tokiju treba stati, povući možda i ručnu kako bi videli šta  možemo.