UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.08.2014 12:20 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Seniori sutra putuju na Svetski kup

Vaterpolo reprezentacija sutra putuje preko Istanbula u Alma Atu gde će 19.avgusta početi Svetski ili FINA kup. Srpska selekcija putuje u potpuno podmladjenom sastavu obzirom da će iz tima koji je osvojio zlato u Budimpešti u sastavu biti Dušan Mandić i Sava Ranđelović.

 U sastavu su: Stefan Živojinović, Dimitrije Rističević (golmani), Nemanja Ubović, Nikola Eškert (centri), Dušan Mandić, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Sava Randjelović, Dimtrije Obradović, Dušan Marković, Strahinja i Viktor Rašović i Strahinja Vuksanović.

Stručni štab: Dejan Savić (savezni selektor), Žarko Petrović, Uroš Stevanović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić (treneri), dr Ivan Marjanović (lekar), Vladimir Radović ( fizioterapeut), Goran Čanković (tim menadžer). 

Ispred saveza turnir će pratiti: Milorad Krivokapić (predsednik), Anto Vasović ( predsednik stručnog saveta), Zoran Popović ( član Uprvanog odbora). Sudija je Mihajlo Ćirić.

Danas  je održan još jedan trening sa Amerikancima pre kojeg su novinari imali prilike da razgovaraju sa igračima i trenerima.

- Imali smo i uvek odlične uslove za rad i zahvalan sam Zavodu za sport i medicinu sporta. Ovo je sada završna faza rada tokom leta. Još ranije smo odlučili da se na Svetsom kupu pojavi podmladjena reprezentacija. Šteta je što nismo imali zvanične utakmice i to može da bude teškoća za ovu ekipu. Mislim da smo spremni za FINA kup. Na sceni će biti momci koji predstavljaju budućnost srpskog vaterpola i verujem u njih. Ne postoji imperativ rezultata ali sam siguran da sa kvalitetnim angažovanjem, pristupom u igri i rezultat može da bude dobar - rekao je Savić.

Nemanja Ubović je takodje optimista:

- Imamo šansu da se dokažemo i siguran sam da ćemo da uradimo sve da budemo uspešni. Imam još malo problema sa ramenom ali sam siguran da će do prve utakmice biti sve u redu.

Viktor Rašović smatra:

- Verujem da možemo sa svakim da igramo. Činjenica da je ovo kruna sezone za Ameriku i Australiju ne treba da nas brine. Odlično smo radili, fizički smo pripremljeni na najbolji način i optimista sam što se tiče igre i rezultata.

U grupi sa Srbijom su: Crna Gora (prvi meč 19.8. u 13 časova po lokalnom odnosno 9 po sredneevropskom vremenu), Južna Afrika ( drugi meč 20.8. u 16.20 po lokalnom odnosno 12.20) i SAD ( treći meč 21.8. u 16.20 po lokalnom odnosno 12.20).

U drugoj grupi su : Crna Gora, Kazahstan, Mađarska i Australija.

Po završetku utakmica u grupi igraju se mečevi za plasman, četvrtfinale ( 1-4, 2-3), polufinale i finale.