UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.01.2024 15:06 Starost: 106 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA, da se pobedom protiv Rumunije završi takmičenje

Foto VSS S.Sandić

U utorak se u Zagrebu završava Evropsko prvenstvo. U finalu će igrati Hrvatska koja brani titulu i Španija koja nikada nije bila prvak „ starog kontinenta“. Pobednik će izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu. Za bronzu će igrati Italija i Mađarska.

Srbija na žalost neće biti u borbama za medalju. Posle eliminacije od Mađara na peterce i poraza od Grčke u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta u utorak sledi duel za sedmu poziciju sa Rumunijom u 15 časova. Posle utakmice reprezentacija se autobusom vraća u Beograd.

Zanimljivo je da smo sa Rumunijom završili i poslednje EP u Splitu. Tada je Srbija pobedila 17:1. Prošle godine rival je neprijatno iznenadio našu selekciju pobedom na Svetskom kupu u Los Anđelesu 17:14 da bi nedavno na turniru u Budimpešti bilo 15:5 za Srbiju.

Nema sumnje da je Srbija veliki favorit. Rumuni su sigurno zadovoljniji učinkom na turniru jer su plasmanom medju osam najboljih izborili pravo igranja na SP u Dohi. Sa ovog takmičenja u Dohu još idu Hrvatska i Crna Gora koja će biti u grupi sa Srbijom, Japanom i SAD.

- Imaju Rumuni određeni kvalitet. Pamtimo loše iskustvo iz SAD i poraz u Svetskoj ligi. Daćemo sve od sebe da pobedimo i da trijumfom završimo prvenstvo. Ne možemo da budemo zadovoljni krajnjim plasmanom. Ali utamice su Grčkom i Rumunijom su jako bitne za nas. Potrebno nam je što više mečeva da se uigramo, da budemo zajedno. Očekuje nas brzo svetsko prvenstvo. U Dohi želimo da popravimo utisak, da osvojimo medalju i da se plasiramo na Olimpijske igre koje su krajnji cilj ove generacije – rekao je centar Đorđe Lazić.

Nikola Lukić kao i ostali igrači razumljivo nije zadovoljan što će Srbija da igra za sedmo mesto.

- Osećaj nije prijatan ali nam treba ozbiljan pristup, maksimum u ovom trenutku. Pobedili smo ih nedavno na pripremnom turniru. Naravno da očekujem pobedu,a to je ujedno prprema  za Dohu. Ovde nismo ispunili očekivanja, uvek je medalja cilj. Verujem da je ovo put koji treba da prodje ekipa da bi bila prava. Imaćemo pripreme  Kragujevcu kako bi na svetskom prvenstvu bili bolji nego u Zagrebu.