UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.04.2024 21:52 Starost: 18 days

Kategorija: Domaća takmičenja

U subotu za titulu regiona Jadran iz Splita i Novi Beograd

 

Sve je jasno, u subotu će poslednja utakmica Regionalne Premijer lige rešiti pitanje šampiona. Od 19.45 na splitskom Poljudu će igrati nacionalni prvaci Hrvatske i Srbije Jadran i Novi Beograd.

I dok su Splićani odmarali posle lako obavljenog posle protiv Crvene zvezde, dan ranije, Novobeograđani su kvalitet protiv Hercegnovskog Jadrana iskoristili za pripremu za odlučujući duel. Bez problema Novi Beograd je slavio 17:9 (5:3, 2:2, 4:2, 6:2)

Ništa nisu Gocićevi puleni želeli da prepuste slučaju. Već u prvoj četvrtini imali su tri gola prednosti 5:2, sa petoricom različitih strelaca. Posle dva minuta nastavka bilo je 7:3 pa je tu i svaka nada borbenih ali znanjem skromnijih Novljana bila ugašena. Kratak je bio trzaj na 5:7 da bi tada Skumpakis, Jakšić i Ćuk zadali završni udarac. Sve ostalo je bilo u želji Novog Beograda da se previše ne odmore i da ubedljivu prednost ne dovedu u pitanje. Ne da su u tome uspeli nego su pobedu učinili ubeedljivom apsolutno zasluženo.

Jadran: Đurović, Holod 2, Vučurović, Stupar, Vujović 1,D. Radović 2, Nagajev 2, Gardašević 1, Vujičić, Sladović, Čaraj, V.Radović, I.Radović 1, Gojković.

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 3, Ćuk 2, Pijetlović, Drašović 2, Jakšić 2, Perković 2, Filipović, Lukić 2, Vučinić 2, De Mikelis, Radulović 1.

Po treći put u kratkom periodu Jug je bio uspešniji od Crvene zvezde. U Splitu je bilo posle peteraca 15:14 (3:3, !:1, 2:2, 4:4, 5:4).

Zvezda je počela ambicioznije, agresivnije i posle 5,30 minuta imala prednost 3:1.Vrlo brzo u dva minuta je stiglo izjednačenje. Završnica je počela serijom od tri gola Dubrovčana koji su posle dva ipo minuta vodili 9:6. Tada se vratila Zvezda i posle 130 sekundi bilo je nerešeno. Lazić je doneo prednost Jugu sa igračem više, 10:9 da bi iz iste situacije Subotić 12 sekundi pre kraja izjednačio.

Kod peteraca Čubranić je u trećoj setiji odbranio udarac Basare, svi ostali su pogađali bez greške.

Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković, Marković, Subotić 3, Vasić 1, Gogov 2, Basara 1, Vukićević, Seman, Milojević, Radović 2, Ivanović, Popović.

Jug: Popadić, Prkoča, Đerković, Lazić 3, Merčep, Mozara, Daub 3, Kabanas 1, Kržić, Burić, Grgurević 1, Žuvela 1, Čubranić, Burdjelez.

Peterci: Vukićević, Vasić, Subotić i Radović za Crvenu zvezdu, Kržić, Burić, Lazić, Daub i Mozara za Jug.

Plasman: Jadran S 17, Novi Beograd 17, Jug 14, Crvena zvezda 4, Jadran HN 2.

Danas: Crvena zvezda – Jadran HN 18, Jadran S – Novi Beograd 19.45