UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.08.2022 11:31 Starost: 2 yrs

Kategorija: Split 2022, Reprezentacija, Ženski vaterpolo

EP SPLIT Devojke pobedile Slovačku

Slovačka – Srbija 6:9 (1:3, 1:2, 3:2, 1:2)

Bazen Spaladium arena. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Silva (Portugalija). Igrač više: Slovačka 6 (1), Srbija 1 (0).

SLOVAČKA:Štelikova, Kovačikova, Kurucova, Garankova 1, Sedlakova, Kačkova 3, Janov, Dubna, Kernošova 2, Peti, Šepelova, Dvoranova. Savezni trener: Ešving-Hajt

SRBIJA: Travar, Švec 1, Avdić, Milićević, Lujić, Mišković, Kaplarević, Mandić 1, Vuković 3, Ilić 3, Miladinović, Novaković 1, Lazić. Savezni trener:Ivković

Srpkinje su zabeležile prvu pobedu na turniru. Prvu od 2018. i EP u Barseloni.Objektivno slabija Slovačka je savldana 9:6 u igri koja je daleko bila od zadovoljavajuće. Dosta oscilacija, dobijena utakmica je dovedena u pitanje. Na sreću bez posledica.Spora prva četvrtina, skoro bez prekida. Švec je sve uradila da bi anulirala početnu prednost Slovakinja a u poslednjih 40 sekundi uporna Ilićeva i kapiten Vuković su donele prednost. Ilićeva je odmah pogodila za 4:1, do kraja četvrtine se upisala i Novakovićeva za 5:2. Srbija je jedino u tom periodu dobila igrača više i do kraja ni jedna Slovakinja nije bila isključena.

Odbrana je bila sigurna do finiša treće četvrtine. Nikolina Travar je skupila 11 uspešnih odbrana od 17 . U trećih osam minuta dva puta je odlična bila Jelena Vuković, Srbija je imala visokih 7:3 do posledwih 75 sekundi.

Tada je nastao haos u našoj odbrani. U tih 75 sekundi Slovakinje su pogodile dva puta, u prvom napadu poslednjeg dela još jednom. Vođstvo 7:6 i nesigurnost u igri doneli su pobedu u pitanje.Na sreću Hristina Ilić je sredinom četvrtine bila treći put precizna a borbena Nada Mandić je 24 sekunde pre kraja osigurala trijumf.

Nikolina Travar je imala najbolju partiju u Splitu.

- Nisam zadovoljna našom igrom, možemo mnogo bolje. Možda nismo ušle maksimalno. Bar smo pobedile. Spremamo se za Izrael i verujem da možemo da pariramo i pobedimo. Kod 7:3 smo se opustili, olako ih shvatili a to nismo smeli.

Jelena Vuković je odigrala kapitenski kad je trebalo:

Sve bih zaboravila osim pobede. Ova igra ne može nikoga da zadovolji. Moramo da se okrnemo Izraelu. Raduje me da smo ostvarile prvu pobedu posle Barselone 2018. Nadam se da sada imamo vetar u leđa.

Dragana Ivković:

- Jako lošua utakmica. Opustile smo se pri vođstvu, mislili da će sve biti lako do kraja. Ni jedna utakmica nije laka, pa ni sa slabijim rivalom. Nauk da nema opuštanja. Važno da smo dobile, čestitke devojkama ali igra je loša. Pogubile smo se kod 7:3, bez potrebe nismo poštovali dogovor. Imamo tri dana za Izrael, već se pripremamo i možemo da budemo uspešni