UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.04.2014 18:47 Starost: 10 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Zvezdin brejk na peterce

Radnički Kon Tiki - Crvena zvezda 13:14 (5:1, 1:3, 3:2, 1:4 - 3:4)

Bazen SC Park. Sudije: Stefanović i Stanojević. Gledalaca 1000.

Radnički: Radić, Burić 1 (1), B. Popović, Korolija, Ćirković, Miličić, Ćirić, Basara 3, Zloković, F. Filipović 6 (1), Marković, Đ. Filipović 2 (1), S. Popović, Vuksanović 1. Trener: Stevanović

Crvena zvezda: Šefik, S. Rašović 2 (1), Jovanović, Ivošević, Kljajević, Vukčević 3 (1), Avramović 2 (1), V. Rašović 1, Ranđelović, Vapenski 3 (1), Prlainović 1, Man 2, Draksimović. Trener: Savić

Crvena zvezda je napravila brejk. U odličnoj utakmici u kojoj je Radnički sve vreme imao prednost (4:0, 5:1, 8:4, 9:6), vaterpolisti iz Beograda se nisu predavali. U poslednjoj četvrtini su zaigrali sjajno i u uzbudljivom finišu izborili peterce. U njima je briljirao Denis Šefik koji je zaustavio udarce Basare i Ćirića. Na drugoj strani u prvoj seriji Radić je odbranio udarac Prlainovića ali je posle toga bio nemoćan pred preciznim udarcima gostiju. Zvezda sada vodi 2:0 u pobedama i za drugu uzastopnu titulu joj je potreban jedan trijumf.

Kragujevčani su izvanredno počeli meč, poveli 4:0. Tek posle šest minuta Crvena zvezda je preko Avramovića postigla gol.Ipak, na prvi odmor Radnički je otišao sa ogromnih 5:1.

Beogradjani su zaigrali znatno bolje u drugoj četvrtini. Serijom od tri pogotka gotovo su anulirali vodjstvo domaćina. Odlični Ivan Basara je dva minuta pre odlaska na veliki odmor doneo dva gola prednosti.

Posle petominutne pauze Radnički je konsolidovao svoje redove i uspešno održavao prednost od dva i tri gola.Imao je domaćin i 8:4 . Nekoliko puta su igrači Crvene zvezde imali priliku da se ponovo vrate na minus jedan ali je domaćin odolevao.Pred poslednju četvrtinu puleni Uroša Stevanovića su imali prednost 9:6.

Zvezda se nije predavala. Odmah je Man smanjio na 9:7 a minut kasnije se u strelce upisao i Prlainović. Izvanredni Filipović je petim golom za kratko vreme doneo mir svojoj ekipi. Ali ponovo Man i devet sekundi pre kraja Vapenski su uspeli da prvi put izjednače rezultat i tako izbore peterce.

Peterci:F. Filipović 11:10  Prlainović Radić brani

           Dj.Filipović 12:10 Vukčević 12:11  

           Basara Šefilk brani Vapenski 12:12

           Ćirić Šefil brani     S.Rašović 12:13

           Burić 13:13         Avramović 13:14