UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.05.2024 23:22 Starost: 14 days

Kategorija: Inostrana takmičenja

Liga šampiona, Novi Beograd bolji od Marseja

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i četvrtu pobedu u četvrtfinalnoj grupi A Lige šampiona, pošto su na svom bazenu pobedili ekipu Marseja sa 13:10. Novobeograđani su tako po drugi put u TOP 8 fazi elitnog takmičenja savladali francuskog predstavnika, jer su i u prvom meču u gostima slavili sa 14:13.

VK Novi Beograd – VK Marsej 13:10 (3:2, 3:3, 4:3, 3:2)

U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra, ali je Marsej do polovine treće četvrtine stekao dva gola prednosti (6:8). Međutim, u tom trenutku Novi Beograd je zaigrao mnogo agresivnije, po ko zna koji put ove sezone ekipa je pokazala karakter i vrlo brzo je usledio potpun prekoret. Izabranici trenera Živka Gocića su do kraja treće deonice postigli četiri uzastopna pogotka, preuzeli vođstvo i u potpunosti preokrenuli odnos snaga u bazenu i potom meč rutinski priveli kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Alvaro Granados sa pet golova, dok su se Filip Filipović, Nikola Lukić i Nikola Jakšić po dva puta upisali u listu strelaca.

U drugom meču četvrtfinalne grupe A Pro Reko je pobedio splitski Jadran sa 18:9. Italijanski tim i Novi Beograd još ranije su obezbedili plasman na Fajnal-for, a njihov međusobni duel koji je na programu 15. maja odlučiće o tome koja će ekipa osvojiti prvo mesto u grupi.