UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.01.2023 22:02 Starost: 1 year

Kategorija: Domaća takmičenja

Crvena zvezda četvrti put pobednik Kupa Srbije

VSS S.Sandić

Novi Beograd – Crvena zvezda 10:11 (2:3, 5:2, 2:5, 1:1)

Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Raković i Putniković. Igrač više: Novi Beograd 9 (5), Crvena zvezda 8 (6). Peterci: Crvena zvezda 3 (2).

NOVI BEOGRAD: S.Rašović 2, Mandić 2, Granados 1, Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 2, Ćetković, Perković 1, Martinović, Skumpakis, Žoao Pedro, Šušiašvili. Trener Gocić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 2, Vasić 2, Banićević, Basara 2, Vukićević, Seman 2, milojević, Radović 2, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.

U uzbudljivoj i borbenoj utakmici Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije savladala Novi Beograd i po četvrti put osvojila ovo takmičenje.

Igralo se na mahove. Ravnopravno je bilo u prvoj četvrtini kada je crveno-beli sastav mogao da ima i više od 3:2 da je Basara iskoristio peterac. Videlo se da nema mozgova ekipe Jakšića i Vlahopulosa u Novom Beogradu. Zvezdina odbrana je u prvih osam minuta dominirala i najavila uzbudljiv meč.

Posle samo tri minuta igre u drugoj četvrtini činilo se da igra ide u pravcu očekivanja većine ljubitelja vaterpola. Novi Beograd je probio odbfanu rivala, postigao pet golova i činilo se sa komotnih 7:3 obezbedio miran nastavak meča. Tada je Filipović zatražio tajm aut. Do kraja četvrtine Subotić i Basara su pokazali da bele zastave nema.

Treći nastavak je bio poguban za Novi Beograd. Sa vetrom u ledjima iz finiša druge četvrtine Zvezda je nastavila da dobija duele sa protivnićkom odbranom. Marković kao asistent i Seman sa centra su dva puta nadigrali kompletnu odbranu Novog Beograda, tri minuta pre poslednje četvrtine prednost crveno-belih je bila 9:7, tačnije serija od 6:0. Tek tada je Novi beograd stigao do vazduha. Za nepun minut je stiglo izjednačenje ali je Seman odveo svoj tim u završni deo sa minimalnom prednošću.

U poslednjih osam minuta je svašta bilo. Izjednačio je Perković, odmah je pogodio Basara i nešto više od tri minuta pre kraja postavio konačan rezultat. Mišović je lako hvatao šuteve nervoznog rivala, borbenos Zvezde je bila fanatična. Novi Beograd je 37 sekundi pre kraja imao poslednji napad. Posle 12 sekundi lopta je dosuđena rivalu čije je slavlje moglo da počne.

Srebrne medalje je igračima Novog Beograda predao Nemanja Marijan a pobedniku Kupa Srbije medalje i pehar je predao Viktor Jelenić, predsednik saveza.

- Novak je rekao da sanjamo snove i da će se ostvariti. Nama se to dogodilo. Čestitam igračima na velikoj utakmici, borbenosti koju smo obećali. Kada ovako igramo možemo da se nosimo sa svakim timom.U drugoj četvrtini je Novi Beograd promenio odbranu i preokrenuo rezultat. Posle tajm auta smo krenuli drugačije da igramo. vratili se u meč i na kraju zasluženo pobedili - rekao je trener pobednika Aleksandar Filipović.

Živko Gocić nije skrivao razočarenje:

- Nisam zadovoljan. I pored svih problema koje smo imali sa zdravljem, hitnom pomoći, urgentnim centrom a večeras i sa umorom i nedovoljnom rotacijom išli smo na pobedu. Dominirali smo u drugoj četvrtini ali nas je tada stigao umor. Ipak svaka čast momcima na naporu. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Da nismo primili neke lake golove moglo je da bude i drugačije.