UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.01.2023 15:25 Starost: 1 year

Kategorija: Domaća takmičenja

Četiri želje za srpski kup

Foto VSS Slobodan Sandić

Vikend pred nama vezan je za završne utakmice Kupa Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije, sa novinarima su razgovarali prvo treneri finalista žena Slađana Drezgić iz Vojvodine i Dragana Ivković iz Crvene zvezde. Kako je njihov susret u nedelju u 17, u centru pažnje su više bili treneri muških finalista.

U polufinalu u subotu će kao i u poslednjem kupu igrati: Novi Beograd - Partizan i Radnički - Crvena zvezda. U decembru 2021. slavili su Novi Beograd i Radnički koji je kasnije bio uspešniji u finalu

Novinari su prvo dobili odgovore trenera prvog para Živka Gocića iz Novog Beograda i Miloša Korolije iz Partizana:

„ Postoji veliko interesovanje za kup i to je dobro. Respektujem Partizan kao i uvek. Pogotovo ove godine, to jr mlada ekipa puna elana, ima ritam tokom meča i ne sme kod nas da bude opuštanja. Neće ga sigurno biti. Ali problem je naš sastav. Ne znam koliko će igrača biti spremno. Još od turnira u Šapcu, pa preko Lige šampiona u Budimpešti, imamo dosta rovitih i bolesnih. Biće teško da se pripremi utakmica, samo se nadam da neće da bude novih bolesti. Ko bude igrao, igraće na pravi način. Ako odigramo kako znamo, favoroti smo ali ponavljam nema opuštanja. Naravno da nismo očekivali toliki broj bolesnih. To niko nije očekivao. Takav je sport, profesionalizam. Imamo obavezu da se predstavimo u najlepšem svetlu, takmičenje je za nas jako bitno. Lečićemo se u hodu, ubrzanom procedurom...“ rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Trener Partizana Miloš Korolija je istakao da Partizan ima svoje ciljeve:

„ Odnos prema trofeju nas tera da budemo motivisani, ambiciozni i bez bele zastave protiv velikog favorita. Mladost je tu, ambicije koje pokazujemo neće izostati. Nateraćemo rivala da odigra dobro ako hoće da pobedi i to je naša prva obaveza. Nemamo kadrovske probleme. Kada mlada ekipa treba da tempira formu to je uvek mač sa dve oštrice. Želimo da zadržimo isti nivo kvaliteta tokom dcele utakmice. Značila su nam takmičenja u Evropi i nekoliko dobro odigranih utakmica. Svako iskustvo je dragoceno.“

U drugom duelu sastaće se Radnički i Crvena zvezda. U decembru 2020. Crvena zvezda je savladala Radnički posle izvođenja peteraca u finalu a prošle sezone su se Kragujevčane revanširali u polufinalu.

Nikola Tomašević sportski direktor Radničkog verujem da njegov tim može da ponovi uspeh iz prošle godine:

„ Srećni smo što je prvenstvo sve jače samim tim i kup. Broj utakmica koji smo odigrali je van nekih navika iz prošlih sezona. Malo je vremena za trening i nama i ostalim ekipama. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti željeni rezultat. Uvek je teže braniti nego osvojiti. U jednoj utakmici sve može da se dogodi.Svedoci smo da favoriti ne pobeđuju uvek. Svi se  nadamo pobedi. Imali smo probleme sa zdravljem u Šapcu a sada je u redu.“

Aleksandar Filipović je bio na klupi Crvene zvezde kada je ovaj klub pre dve sezone  osvojio trofej:

„ Imamo jako prvenstvo, dosta kvalitetnih ekipa i igrača. Želim sreću svim učesnicima. Imali smo manji broj utakmica od Radničkog. To može da presudi Radnički ima prednost na papiru, igra na visokm nivou. Ne znači da smo se predali. Ovo je jedna utakmica i sve može da se očekuje. Neka najbolji pobedi u fer i korektnoj borbi. Iskustvo osvojenog kupa znači. Igramo kvalitetno, godinama smo na fajnal foru. Energiju iz te sezone osećam i sada. Nadam se da možemo do rezultata“.

Subota, 28. januar, polufinale: Novi Beograd – Partizan (17), Radnički – Crvena zvezda (20). Nedelja, 29.januar, finale u 20.

Finale vaterpolistkinja je u nedelju u 17.

Sve utakmice prenose RTS i Arena sport