UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.06.2022 11:31 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

Prvih 2oo utakmica Branislava Mitrovića

Foto VSS S.Sandić

Kapiten reprezentacije Branislav Mitrović protiv Australije je odigrao 200.utakmicu u reprezentaciji. Na zvaničnom takmičenju prvi put je branio na EP u Ajndhovenu 20012, a posle Olimpijskih igara u Londonu i oproštaja Slobodana Sora sa Gojkom Pijetlovićem je činio golmanski tandem zaključno sa Igrama u Riju.

Smatrajući da ima snage i kvalitet da nastavi karijeru na reprezentativnom planu, Mitrović se stavio na raspolaganju selektoru Dejanu Saviću i danas je prvi golman nacionalnog tima.

U karijeri je od najvažnijih medalja osvojio dva olimpijska zlata,četiri evropska i jedno svetsko. Bio je najbolji golman finalnog programa SP u Kazanju 2015, najbolji igrač u Svetskoj ligi u Huidžu, golman u idealnoj postavi Olimpijskih igara u Tokiju.

- Nije važna brojka nego šta je iza njih, šta je ostavljeno i kroz rezultate ali i druge stvari vezanih za snagu sporta i ličnosti - kaže Mitrović.

Prvi put je bio na pripremama reprezentacije 2005, u Rimu na SP je bio kao treći golman iza Sora i Gojka Pijetlovića. Prvo zvanično takmičenje je bilo EP u Ajndhovenu 2012.

- U jednoj utakmici je Soro isključen sa pravom zamene pa sam uskočio.Ali mi golmani te debije ne gledamo kao nešto mnogo bitno.

U bogatoj karijeri izdvaja dve utakmice:

- Prva je polufinale sa Crnom Gorom u polufinalu EP 2014. kada sam branio u poslednjoj četvrtini i pomogao preokretu i druga je protiv Australije u grupi u Riju kada je tenzija bila ogromna i kada smo uspeli da pobedimo i pored igre koja nije bila najbolja.

Bio je strelac i jednog gola za reprezentaciju na pripremama u Americi.

- Dozvoljeno je da golman učestvuje u napadu pa sam iskoristio priliku.

Potiče iz škole golmana Vojvodine.

- Jesam lokal patriota i ponosan sam na tu činjenicu.

Priznaje da uživa u reprezentaciji:

- Najstariji sam, savetujem kad mislim da treba ali u isto vreme i učim od njih. Svaka generacija drugo vreme. Uigravamo se, treba vremena i da budemo najbolji i da ne uspemo ova ekipa ima svoj put. Prostor za napredak je veliki i ekipno i pojedinačno.

Sledi Kazahstan:

- Utakmica koja mora da se odigra,da malo napravimo balans između odbrane i napada. Pripremamo se za četvrtfinale i nastavljamo dalje