UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.06.2022 15:15 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP Uoči susreta sa SAD

Odbrojavanje je završeno. Srpska reprezentacija, posle Olimpijskih igara u Tokiju, sutra počinje svoje prvo zvanično takmičenje, ne računajući kvalifikacije u Podgorici za Svetsku ligu. Svetsko prvenstvo, čija je prva faza u četiri mađarska grada, Budimpešti, Šopronu, Debrecenu i Segedinu počinje sutra i odmah donosi derbi "D" grupe.

Pobednik duela Srbije i SAD će izvesno biti prvak grupe, dobija famozne slobodne dane, direktnim plasmanom u četvrtfinale. Mada obojica selektora i Savić i Udovičić ne daju duelu epohalan značaj, jasno je da je pobeda cilj kojem se teži i da bi za obe selekcije koje imaju nove igrače u sastavu, Srbija sedam, SAD 5, mnogo značila.

- Amerika je prvi korak na ovom putu a znate da uvek idemo korak po korak. Znamo šta nam donosi pobeda, spremamo se izuzetno. Pored rada u bazenu, posmatrali smo i video. Nema sumnje da su Amerikanci naš najteži rival u grupi. O motivu da ne pričamo, jedva čekamo da počne - kaža Sava Ranđelović koji ima u vitrini svetsko zlato iz Kazanja.

To zlato ima i Branislav Mitrović koji je iskoristio priliku da poruči javnosti:

- Budite uz nas, dajte nam podršku jer ovi neki novi klinci vrede.

O Americi je dodao:

- Niko ne sme da se opusti protiv njih. Znamo šta pobeda donosi. Uživam sa ovim momcima. Mada sam stariji dosta učim od njih ali ih i usmeravam. Sjajni su ljudi i sportisti. Idemo dalje.

Danas je Srbija imala dva treninga. Prvi u podne po suncu koje ne baš pržilo. I uveče je rad na otvorenom objektu ali u prijatnijim uslovima. Organizatori prvenstva su iskoristili priliku da naprave razgovore sa Mitrovićem, Drašovićem i Mandićem a potom da naprave male klipove koji će biti korišćeni za predstavljanje uoči utakmice.

I na kraju malo statistike. Amerikanci nemaju medalju na svetskom prvenstvu a od osamostaljenja Srbije su našu selekciju pobedili u zvaničnim susretima samo jednom, u polufinalu OI u Pekingu 2008 10:5. Svi ostali susreti su završeni našim trijumfom, a na SP je odigran samo meč u Kazanju 2015 12:7.