UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.12.2017 14:24 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SUTRA SRBIJA PROTIV CRNE GORE

Srpska reprezentacija je danas održala trening na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ , večeras će pre puta u Niš učiniti to još jednom. Selektor Dejan Savić je na raspolaganju imao sve najbolje igrače, sastav koji je osvojio treće mesto na SP u Budimpešti plus centar Partizana Đorđe Lazić.

Sutrašnji duel sa odličnom ekipom Crne Gore se dočekuje sa maksimalnom ozbiljnošću. Pobeda je cilj, na taj način bi se stekli realni izgledi za plasman na završni turnir Svetske lige kao prvi u grupi ili najbolje plasirani drugi sastav.

- Odigraćemo najbolje što možemo. Zdravi smo, raspoloženi, spremni za dobru igru i rezultat – istakao je kapiten nacionalonog tima Filip Filipović.- Nišlije su uvek bili sjajan domaćin, naš igrač više i verujem da će tako biti i ovoga puta.

Na konstataciju da Crna Gora dolazi u podmlađenom sastavu ali sa sjajnim Aleksandrom Ivovićen na čelu Filipović je komentarisao:

- U svakom sastavu je Crna Gora jaka i ima najviše ambicije. Njihov sastav ne treba da nas interesuje, da nas zavari i sigurno je da će se rasterećeni želeti da odigraju maksimalno dobro. Naš kvalitet moramo da dokažemo u bazenu.

Duško Pijetlović nije igrao u Zrenjaninu protiv Rumunije. Sada je ponovo u timu:

- Fizički smo spremni, za formu ćemo da vidimo. Očekujem pobedu, šta drugo ... Sa Rumunima je bio trening, ovo je mnogo ozbiljnije. Može problem da bude što smo u klub ovima širomEvrope,što umesto Lazića nemamo igrača iz srpskog kluba. To nije dobro. Najbolje je bilo kada su jaki bili Partizan, Zvezda, Radnički i Vojvodina. Drago mi je što idemo u Niš, uvek je lepo igrati na Čairu. Crna Gora ima mlad tim, to je zapravo pojačani Jadran a selektor Gojković je trener Jadrana. Verujem da nismo ni mi loši.

Utakmica se igra u 18.30, prenos je na RTS 2. U prvom kolu Srbija je pobedila Rumuniju 12:3.