UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.04.2024 21:06 Starost: 16 days

Kategorija: Domaća takmičenja

PREMIJER LIGA: Impresivnom igrom Novi Beograd osvojio region

Foto Miroslav Lelaš

Novi Beograd je na impresivan način postao drugi put prvak regiona. U odličnoj utakmici, bez neizvesnosti i sa egzibicijom na kraju,  u Splitu srpski prvak je savladao domaći Jadran 15:7 (4:2, 3:2, 4:2, 4:1), prikazavši najbolju partiju u ovom takmičenju. Alvaro Ortega Granados je pokazao zašto je najbolji igrač sveta,  postigao je sedam golova iz 10 pokušaja. Nije se osetilo neigranje Vlahopulosa. Odličan igrač više 9-5, sjajan igrač manje 2-13, sa Dobožanovim na niovu, sa igrom u kojoj slabog nije bilo. Velika, impresivna pobeda.

Posle odlične prve četvrtine u kojoj su Beograđani vodili i 4:1, Španac je kasnije počeo simultanku. Postigao je četiri gola za redom, odgovarao na svaki pokušaj Jadrana da se vrati u igru. Na kraju bila je to i atraktivna partija srpskog tima, na nezaboravam način se stiglo do drugog uspeha u ovom takmičenju.

Ne treba da se zaboravi da je Novi Beograd imao tri utakmice u tri dana, Splićani su imali dan odmora ali kada se sve rešavalo, Gocićev tim je pokazao kvalitet. Od samog početka je beogradski sastav ugasio svaku nadu Jadrana. Kvalitet je prikatan u prvaom svetlu i nije bilo trenutka u igri u kojoj je Jadran mogao i da pomisli na preokret.

Milivoj Bebić je predao pehar kapitenu Filipu Filipoviću, strelcu tri sjajna pogotka iz velike udaljenosti,

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis, Granados 7, Ćuk 1, Pijetlović, Drašović 1, Jakšić, Perković 1, Filipović 3, Lukić, Vučinić 1, De Mikelis, Radulović 1.
Jadran: Anić, Čagalj, Marinić-Kragić 2, Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Berehulak, Harkov 1, Radović, Vrlić, Fatović, Dužević, Marcelić, Radan.

U susretu koji je, praktično, odlučivao o četvrtom mestu, Crvena zvezda je doživela četvrti poraz u ovoj nedelji. Posle dva neuspeha protiv Juga , zatim splitskog Jadrana sinoć je beogradski tim poražen od Jadrana iz Herceg Novog 15:9 (5:2, 3:3, 5:3, 2:1).

Apsolutno ni jednog trenutka crveno-beli nisu parirali raspoloženim Novljanima. Sve je bilo rešeno već u prvoj četrtini kada su igrači Jadrana poveli 5:1. Samo krajem druge četvrtine golom Subotića rezultat je smanjen na 7:5. Posle dva minuta trećeg dela Jadran je vodio 10:5. Tu je bilo i definitivno sve rešeno.
Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković, Marković, Subotić 2, Vasić 1, Gogov 1, Basara, Vukićević 1, Seman, Milojević, Radović 3, Ivanović, Popović.

Jadran HN: Đurovć, Holod 1, Vučurović, Vukičević 2, Vujović, D.Radović 4, Nagajev 2, Gardašević, Vujičić, Sladović 2, Čaraj 1, V.Radović 3, I.Radović, Stupar.

Plasman: Novi Beograd 20, Jadran S 17, Jug 14, Jadran HN 5, Crvena zvezda 4.