UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.08.2022 14:38 Starost: 2 yrs

Kategorija: Split 2022, Reprezentacija

EP SPLIT Sutra Srbija protiv Izraela na startu muškog turnira

foto S.Sandic

Muška reprezentacija Srbije sutra, tačno u podne, počinje svoju priču na Evropskom prvenstvu u Splitu. Rival je Izrael, debitant na šampionatu, protivnik koji će poslužiti za pripremu utakmice drugog kola protiv Mađara 31. avgusta.

Dakle, više sa razmišlja o derbiju u grupi nego startu prvenstva i duelu sa protivnikom koji je daleko od kvaliteta za visoke domete.

- Nedavno smo u okviru humanitarne akcije u Kragujevcu igrali dve četvrtine sa Izraelom. Vidi se razlika u kvalitetu, lako smo stigli do prednosti. Nemam predstavu o njihovom kvalitetu – kaže kapiten Sava Ranđelović.

Zna se da protivnik ima dva levoruka igrača, dvojicu vaterpolista koji su na stranim koledžima, dok su ostalo igrači domaćih klubova.

- Znam da su u poslednje vreme organizatori prvenstava mlađih kategorija, da će sa dve godine biti domaćini prvenstva Evrope i sigurno je da žele da napreduje.

Slična su razmišljanja i ostalih igrača. U Split su došli 24. avgusta, imali treninge sa Hrvatskom a u subotu slobodan dan.

- Jedva čekamo da krene prvenstvo. Protiv Izraela ćemo da osetimo atmosferu bazena i to je najvažnije. Pobednik se uz dužno poštovanje zna. Ali uz bodove moramo da budemo zadovoljni prikazanim – kaže Radomir Drašović.

U drugoj utakmici u našoj grupi sastaju se Mađarska i Slovenija.

SASTAV: Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos, 50 utakmica), Dušan Mandić (Novi Beograd, 221 utakmica/354 gola), Radomir Drašović (Novi Beograd, 75/53), Sava Ranđelović (kapiten, Vašaš 196/80), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, 18/28), Nemanja Vico (Radnički, 71/45), Strahinja Rašović (Novi Beograd, 113/190), Petar Velkić (Ortiđa, 18/13), Luka Pljevančić (Radnički 18/4), Marko Radulović (Radnički, 26/33), Ognjen Stojanović (Šabac, 44/49), Viktor Rašović (Novi Beograd 121/79), Lazar Dobožanov (Radnički 38), Stefan Branković (Radnički, 10/3), Vasilije Martinović (Novi Beograd 14/13).