UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.05.2019 15:38 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Održana sednica Skupštine Vaterpolo saveza Srbije

U Beogradu je održana redovna sednica Skupštine Vaterpolo saveza Srbije.

Podnoseći izveštaj o radu u protekloh godinu dana predsednik Viktor Jelenić je prvo istakao zadovoljstvo rezultatima u bazenu.

- Seniori su osvojili Evropsko prvenstvo i Mediteranske igre, bili šesti na Evropa kupu koje nam ništa nije značilo. Devojke su devete u Evropi i to je njihov najbolji rezultat. U mlađim kategorijama je osvojen Komen kup, bili smo četvrti na svetskom i šesti na evropskom kod muškaraca i 15 na svetskom kod devojaka.

U narednom periodu najvažniji zadatak je ostvarivanje olimpijske vize. Želja je dda se taj zadatak ispuni već narednog meseca na finalnom turniru Svetske lige. Devojke u oktobru očekuje protiv Čehinja kvalifikacije za igranje na EP u Budimpešti dok mladje selekcije čekaju evropska i svetska prvenstva.

- Zahvaljujući predsedniku  Vučiću i državi rešili smo problem svih dugovanja i dugujemo mu veliku zahvalnost jer možemo da radimo u normalnim uslovima. Patili smo sudijske i delegatske takse našim klubovima u Regionalnoj ligi. Imali smo niz korsinih razgovora u lokalu za bolji i status i budžet vaterpolo klubova. Još uvek nemamo glavnog sponzora, odnosi sa privatnim sponzorima su na najvišem nivou. U narednom periodu borićemo se da Beograd posle 40 godina dobije bazen i da se poboljša položaj svih klubova. Radimo domaćinski, imamo smanjenje ptropkova i savez je stabilan.

Usvojen ne uz dva uzdržana glasa Izveštaj Nadzornog odbora u kojem se kaže da su sredstva  trošena po zakonu i u skladu sa odobrenim namenama. Ostvarena je ušteda od 45 miliona dinara.

Način izrade završnog računa za 2018 godinu daje jasan pregled utroška sredstava sa kojima je savez raspolagao i da je sve u skladu sa odlukama Upravnog odbora.

Jednoglasno je usvojen Završni račun za 2018. godinu.

Na osnovu planova  nacionalnih trenera napravljen je finansijski plan za tekuću godinu. Usvojen je jednoglasno. Svakodnevno se radi na iznalaženju novih izvora prihoda kako bi program mogao da se realizuje bez problema.

Usvojene su Izmene i dopune Statuta VSS koji se odnose na položaj klubova i način izbora članova Upravnog odbora. Protiv su bili Partizan, Banjica i 11.april Novi Beograd. Jednoglasno je usvojen predlog izmena i dopuna Polovnika o radu.

Za izuzetne takmičarske aktivnosti u protekloj godini nagrađeni su: Partizan, Dunav, Zemun, Radnički, ŽVK Crvena zvezda, Taš, Taš 2000, Palilula i Vojvodina.

Za najboljeg sudiju u protekloj sezoni proglašen  Nenad Golijanin.