UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.10.2018 19:37 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Uspešne posete u četiri grada Srbije

Čelnici Vaterpolo saveza Srbije, predsednik Viktor Jelenić, generalni sekretar Nemanja Marijan i predsednik Skupštine Saša Vlaisavljević su imali uspešnu posetu u nekoliko gradova Srbije.

Prvo su posetili Niš gde su im domaćini bili gradonačelnik Darko Bulatović i predsednik Naisa Milan Krstić. Razgovarano je oko veće pomoći lokalne samouprave klubu, učesniku Regionalne lige i Evro kupa i na zadovoljstvo vaterpolo poslanika obećano je više sredstava za narednu godinu. Izuzetno je pozitivno što u Nišu postoji veliki interes za pokrivanje otvorenog bazena. Na taj način bi bazen bio u funkciji tokom čitave godine što je značajno zbog velikog broja dece zainteresovanih za vaterpolo i plivanje.Izrada projekta je u toku .

Slično je bilo i u Kruševcu gde je sa gradonačelnicom Jasminom Palurović, pomoćnikom gradonačelnika zaduženim za sport i omladinu Predragom Milenkovićem razgovarano oko većeg budzeta za vaterpolo. Dogovoreno da se to povećanje najviše odvija kroz dalji razvoj struke i plaćanje termina za trening.

Sledeći grad je bio Užice. Sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem, predstavnicima Sportskog centra i kluba Užice je dogovorena aktivnost za realizaciju strategije kojom bi se klub, član VSS, uključio u takmičenja. Za to su potrebna veća sredstva i izražena je spremnost lokalne samouprave da pomogne.

Poslednji grad u ovom terminu obilaska lokalnih samoprava je bio Valjevo. I ovde je iskazana apsolutna spremnost grada da pomogne i Valjevo Gorenju i Valisu sa većim sredstvima u narednoj godini. Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović je podržao ideju o pravljenju novog zatvorenog bazena u ovom gradu koji bi koristio i predstravnicima vodenih sportova i građanima.

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatima posete u četiri srpska grada. Lokalna samouprava želi da pomogne klubovima. Nikakvih problema u odnosima klubovi - lokalna vlast nije bilo što je sjajna stvar. Na ovaj način kroz našu kampanju uspešno i realizujemo sve ono što je dogovoreno sa predsednikom Vučićem prilikom prijema posle osvajanja zlata u Barseloni. Tada smo naišli na podršku u vezi jačanja klubova i rezultati ovih poseta su samo dokaz da smo na pravom putu - rekao je generalni sekretar Nemanja Marijan.