UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.07.2023 11:45 Starost: 287 days

Kategorija: Fukoka 2023

SP FUKUOKA, Srbija u igri za bronzu sa Španijom

Foto Orange.nl

Grčka – Srbija 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2)

Bazen Marina Mesi. Sudije: Periš Ihrvatska) i Kolombo (Italija). Igrač više: Grčka 7 (6), Srbija 8 (3). Peterci Srbija 1 (1)
GRČKA: Zerdevas, Genidudas 2, Skumpakis 1 , Gijuvetis, Funtulis 1, Dervišis, Papanastasiju 2, Argiropulos 3, Kakaris 3, Nikolaidis, Kilas 1, Zorzatos. Selektor: Vlahos.
SRBIJA: Mišović, Radulović, Rašović 2, Ranđelovič, Lazić 1, Milojević 1, Drašović, Jakšić 2, Janković, Ubović 1, Vučinić, Martinović, Mitrović. Selektor: Stevanović.

Srpski vaterpolisti nisu uspeli da naprave još jedan podvig. U polufinalu SP u Fukuoki Grčka je u polufinalu bila mnogo bolja i potpuno zasluženo slavila čime je obezbedila medalju i olimpijsku vizu.
Presudili su kvalitet i iskustvo Grka. Srbiji je malo šta polazilo za rukom. Dugo se mučila sa pozicionom igrom, dugo je i igrač više bio slab. Na drugoj strani Grci su sjajno igrali sa igračem više a kada je srpska odbrana posustala dolazili su do golova i iz pozicione igre.

Srbija je dobro počela golom Jakšića posle odlično bačene Mitrovićeve kontre. Još je Rašović iz peterca izjednačio na 2:2 i rezultatski to je bilo sve od srpske strane. Sa dva gola Kakaris je bio najzaslužniji za minimalno vođstvo Grčke pred drugu četvrtina.

Taj deo je i rešio meč .Grci su poveli 4:2 i tada je srpski napad nekad i brzopleto pokušavao da se vrati u igri. Često okvir gola a mnogo više Zerdevas su bili prepreka. Tri puta je propušten igrač više, rival je preko papanastasijua i Argiropulosa pobegao na 6:2. Nedostižna prednost.

U trećem delu je Grčka imala i pet golova razlike. Lazić je bio strelac sa igračem više, Milojević je iz 12. srpskog pokušaja iz pozicione igre smanjio na 4:8, potom Jakšić sa igračem više na 5:9.
Grci su smireno koristili tada sve vidljivije slabosti u srpskoj igri. U poslednjem delu su imali seriju 3:0, na semaforu je pisalo 12:5. Za Srbiju su se upisali još Ubović i Rašović. Poslednjih pet minuta je branio Mišović.

I brojke su na strani Grka. Šut 32-13, Kakaris 3-3, Argiropulos 3-7, Funtulis 1-6, Genidunas 2-8. Zerdevas je bio sjajan 12 odbrana iz 19 udaraca prema njegovom golu.
Kod nas šut 33-7, Rašović 7-2, Radulović 6-0, Vučinić, Drašović 4-0. Mitrović 4 od 16, Mišović jednu od dve. Iz pozicione igre 16-1. Jednostavno nije išlo.

Za dva dana Srbiji ostaje utakmica za bronzu sa Španijom koja je poražena od Madjarske 12:11 golom Manherca u poslednjem sekundu. Treba da se nadje napor, taj meč odigrao kao da je finale jer ne treba zaboraviti da je sam plasman medju četiri ekipe na svetu već veliki rezultat za ovu ekipu.