UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.07.2023 18:26 Starost: 288 days

Kategorija: Fukoka 2023

SP FUKUOKA, u četvrtak polufinale sa Grčkom

Srpski vaterpolisti  će u četvrtak, na SP u Fukuoki, igrati protiv Grčke polufinalni susret. Početak je u 10 časova. U drugom polufinalu rivali su Mađarska i Španija.

Srpska reprezentacija je napravila već sada uspeh plasmanom među četiri najbolje ekipe sveta. Za sastav koji se stvara ovaj rezultat je više nego dobar ali niko u srpskom taboru ne misli da je posao gotov.
Uostalom, posle velike pobede nad Italijom, selektor Stevanović je uz čestitke igračima poručio:

- Nadam se da nismo rekli poslednju reč.

Pobeda protiv Grčke rešava dve stvari. Obezbeđuje se medalja, prva posle 2017, a u isto vreme status finaliste stavlja Srbiju među učesnike Olimpijskih igara u Parizu.

Iskusni Branislav Mitrović koji je odbranom peteraca ugasio nade Italijana smireno rezonuje:
- Zna se šta je polufinale. Rival je Grčka, koja nas je zadužila lakom pobedom u Podgorici u kvalifikacijama za Svetski kup. Trenirali smo zajedno u Los Anđelesu i verujem da se dobro poznajemom. Naš timski duh je odličan, raste i dominira u našoj igri. Hoćemo da pokažemo da imamo još snage za dobre igre i dobre rezultate.

Grčka je kroz velike borbe došla do polufinala. Protiv Amerike su sa dva gola u poslednjem minutu obezbedili minimalnu pobedu a u duelu sa Crnom Gorom Perković je imao veliku priliku da obezbede peterce ali je pogodio prečku. Sa druge strane Srbija je dva problema rešila kroz peterce, sa Crnom Gorom i Italijom.
- Mi smo Italiju zaboravili. Okrećemo se Grčkoj. Opasna ekipa, odlični pojedinci ali apsolutno verujem u naš tim. Imamo motiv, želju da pobedimo i sigurno ćemo protiv jednog od favorita da sve kako bi napravili rezultat – kaže Strahinja Rašović.

Radomir Drašović takođe veruje i sastav:
- Igramo kao prava ekipa. Sada sve počinje, ulog je ogroman.
Optimista je i Filip Janković:

- Forma je tu i verujem da možemo još bolje. Ne treba da se troše reči na Grčku ali je najvažnije da damo maksimum. U tom slučaju pobeda je blizu.
Mladi Vasilije Martinović je kratko rekao:

- Nema euforije, ništa nismo uradili. Ovaj meč traži maksimum i siguran sam da on neće izostati.

Grci najbolje pojedince imaju u Genidunasu i Argiropulosu. Skup igrača od kojih je većina igrala u finali Olimpijskih igara u Tokiju. Srbija je pobedila 13:10. Do obe godine kada su pobedili u Podgorici u kvalifikacijama za Svetski kup maksimum Grčke je bio remi na Olimpijskim igrama u Riju. Sve ostale zvanične mečeve četiri na svetskim prvenstvima, četiri na evropskim šampionatima i jedan na Igrama u Tokiju je dobila Srbija. Još jedno finale se igralo u Taragoni na Mediteranskim igrama 2018. Tada je naša reprezentacija slavila na peterce.