UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.07.2018 14:56 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Dan uoči finala

VSS Marcel ter Bals

Srbija četvrti put uzastopno u finalu. Presrećni Španci posle devet godina u jednom meču čiji je ulog zlato. Na peterce su poraženi od Srbije u finalu SP u Rimu 2009. Posle toga poneka bronza u Svetskoj ligi i Svetskom kupu 2010.

U finalu EP su bili 1991. kada su izgubili od Jugoslavije. Olimpijski pobednici 1996, svetski prvaci 1998 i 2001. Posle dugo vremena u igri za zlato.

Igrale su dve ekipe 38 puta, Srbija vodi 32:6. Nekoliko mečeva su rešeni petercima. Oni su Špancima doneli bronzu na SP u Melburni 2007, nama ponovimo zlato u Rimu. Pre pet godina na istim bazenu na SP Španija je pobedila ali je to bilo dovoljno za peto mesto.

Karata više nema, očekuje se spektakl a sa vatrenom publikom Španija dobija veliki vetar u leđa. Srbija danas ima večernji trening ali su snimci španskih utakmica odavno u kompjuteru stručnog štaba.

Dušan Mandić

Publika ih je nosila protiv Italije. Nema kalkulacije. Odlučiće snaga, mirnoća u ključnim momentima pobediće. 

Bane Mitrović:

- Samim tim što igraju kod kuće, to imaju šansu da naprave rezultat posle dugo vremena, igraju na talasima raspoloženja i tada mogu da budu preko svojih realnih mogućnosti. Treba da se zatvori kontra, da napravimo igru šest na šest a tu su naše šanse veće. Biće manje zahtevna fizički utakmica od meča sa Hrvatskom. Dueli sa Špancima neće biti na tom nivou. Ne treba da ih potcenjujemo ili precenjujemo. Treba da gledamo sebe, da nastavimo da igramo našu igru a kada je tako onda možemo da se radujemo. Ambijent neće da nas poremeti. Odigrali smo poslednje dve utakmice pod tenzijom, iskusni smo. Možda u 22.15 da nam bude neobično. Oni su igrali u deset. Ali to je takva utakmica da taj detalj ne može da presudi.

Stefan Ćirić

Nisu nam nepoznanica. Trenirali smo zajedno pred početak prvenstva. Veliki kvalitet im je povratak Peronea, pravi razliku u igri. Odbrana mora da bude kao protiv Hrvatske, mora da se zatvori njihov kontranapad. Kasni termin nije problem za igru.

Stefan Mitrović

Biće teško jer će imati ogromnu pomoć sa tribina. Naše je da budemo mirni, skoncentrisani kao sa Hrvatskom. Onda željeni rezultat nije daleko. Nezgodni su brzi u izletanju u kontru. U mečevima sa Crnom Gorom i Italijom vraćali su se na taj način laganim golovima iz igre. Na to treba da se obrati pažnja. Ne odustaju do kraja, neke preokrete su pravili u odlučujućim momentima. Već su postigli uspeh, puni su samopouzdanja a sada su već rasterećeni u finale. Biće zanimljivo ali lakša psihički za nas. Kad smo tu moramo poslednji atom da damo i da sve završimo.

Andrija Prlainović

Treba da nastavimo kao do sada. Sigurnost u odbrani, pokretljivost i organizovanost kao i igrača manje prikazan u duelu sa Hrvatskom. Bili smo agresivni, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni. Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre. Ovo ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo. Igrati finale u zemlji domaćina je izazov. Vreme utakmice je potpuno nebitno.

Filip Filipović

Ništa novo, brzi su, odlična kontra i grupna i individualna. Presing je takođe nezgodan. Perone im znači za izletanje u kontru. Znamo koji su im aduti, posebno akcije sa igračem više. Međutim sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana a ne da mnogo razmišljamo o Špancima mada mi je drago da su oni a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji.