UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.01.2023 20:14 Starost: 1 year

Kategorija: Saopštenja

Dejan Perišić menadžer za vaterpolo u LEN

Izvršni direktor LEN Patris Kosta uputio je pismo svim članicama LEN kojim ih upoznaje sa novim vaterpolo timom LEN”. Novi vaterpolo direktor LEN je Renato Živković iz hrvatskog saveza dok je Dejan Perišić, istaknuti funkcioner LEN imenovan za vaterpolo menadžera.

“ Siguran sam da ih obojicu dobro poznaju članovi vaterpolo porodice LEN jer su decenijama radili za naš divni sport. Prvo su imali uspešne igračke karijere pre nego što su preuzeli različite upravljačke uloge u vaterpolo zajednici.

Njihov profesionalizam, stručnost i veliko iskustvo već su bili od koristi evropskim vodenim sportovima, ali imati ih kao članove osoblja LEN, znači da bi kvalitet usluga koje LEN nudi članicama i klubovima trebalo da bude znatnopoboljšana” kaže se izmedju ostalog u pismu.

Pored ove uloge Perišić će i dalje da bude sekretar Tehničkog vaterpolo komiteta.

Obrazlažući imenovanje Dejana Perišića Kosta je napisao:

“Dejan je radio kao generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije, sedam godina, pomogao je u organizaciji nekoliko velikih događaja, a deo je i vaterpolo pokreta LEN od 2004. godine. Dvanaest godina služio je sportu kao član TWPC-a, potom je u proteklih šest godina bio sekretar tog odbora. Na toj dužnosti, zajedno s predsednikom i potpredsjednikom, učinio je puno na značajnom podizanju kvaliteta suđenja, te je izuzetno doprineo da se naš sport na puno bolji način predstavi široj javnosti.”

Kosta je dodao da bi rad dvojice izvanrednih profesionalaca u vođenju i nadgledanju LEN vaterpolo aktivnosti, trebalo da označiti početak novog poglavlja, ako ne i ere, u kojoj će vodeni ekipni sportovi dostići nove visine i ostvariti značajne prboje na sportskom tržištu u zamahu, angažmanu i popularnosti. “