UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.01.2024 13:47 Starost: 132 days

Kategorija: Croatia 2024

Srpske vaterpolistkinje pobedile Nemačku u razigravanju od 9. do 12. mesta

Foto: European Aquatics

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije igraće za deveto mesto na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, pošto je u prvom meču razigravanja pobedila Nemačku rezultatom 12:11. Rival u borbi za deveto mesto biće pobednik duela Izrael - Češka.

Srpske vaterpolistkinje su odlično počele meč, pa su već posle osam minuta igre vodile sa 5:1. Tu prednost su održavale do sredine drugog perioda, kada je usledio pad u igri i serija Nemica od tri gola (6:5). Seriju je prekinula Jovana Radonjić golom za 7:5, koliko je bilo na poluvremenu.

Opet je Nemačka zaigrala bolje i u nastavku je stigla do potpunog preokreta (8:7). Igralo se gol za gol, potom je i Srbija preokrenula a sa dva gola kapitena, Nade Mandić, u poslednjoj četvrtini je došla do pobede. U poslednjem minutu je Nemačka smanjila, imala je napad i za izjednačenje, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Po dva gola za Srbiju su postigle Nada Mandić, Anja Švec, Ana Milićević, Jovana Radonjić i Hristina Ilić.

Srbija – Nemačka 12:11 (5:1, 2:4, 3:5, 2:1)

Srbija: Travar, Švec 2, Šarac, Milićević 2, Trmčić, Lukić 1, Radonjić 2, Mandić 2, Diaz Mesa, Ilić 2, Ratković 1, Zelić, Dulić (5 odbrana).

Nemačka: Henbihner (8 odbrana), Vosberg 3, Šafer, Ploc 4, I. Deike, G. Deike, Rek 1, Fri 1, Tadaj 2, Petiki, Stuve, Spiadu, Oldenburg.