UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.07.2023 10:09 Starost: 305 days

Kategorija: Fukoka 2023

SP FUKUOKA, u petak ujutru derbi sa Crnom Gorom

Foto Orange.NL

U petak, u pet časova ujutru srpska reprezentacija će igrati najznačajniji meč u grupi. Protivnik je Crna Gora. Oba sastava su pobedili Južnu Afriku sa 25 golova razlike ali su izgubili od Španije, prvog favorita prvenstva.

Ove godine Srbija i Crna Gora su odigrali dva susreta. U Podgorici, na kvalifikacionom turniru za Svetski kup Srbija je pobedila 11:9, nedavno na pripremama u Kašivazakiju Srbija je takođe bila bolja 14:11. Međutim sve to ništa ne znači.

- Znamo se, Crna Gora igra agresivno,sa presingom kada se izgubi lopta. Veliku podršku ekipi daju iskusni Čučković na beku, golman Tešanović, jedan od najboljih u Evropi. U napadu se dosta otvorilo povratkom odličnog Đura Radovića, tu je sve bolji Đurdjić, kvalitetni centri Perković i Spaić, zatim Popadić, Ukropina... Biće teška utakmica ali i mi imamo svoje motive i adute - kaže pomoćni trener Stefan Ćirić.

Nemanja Ubović je odmarao protiv Južne Afrike. Očekuje težak duel:

- Kašivazaki je pokazao da su odlično pripremljeni, organizovani u igri.Ipak mislim da imaju slabe tačke i pokušaćemo da ih iskoristimo. Znamo ulog, bićemo maksimalno motivisani, daćemo sve od sebe da dobijemo i tako dobijemo, na papiru, lakšeg rivala u osmini finala.

Odmarao je i Vasilije Martinović:

- Nema mnogo priče. Odlično se poznajemo i znamo šta nas čeka. Cenimo ih ali je jasno da idemo na pobedu.

Filip Janković je prokomentarisao dosadašnji tok:

- Španija je bila najteži mogući rival na startu. Počeli smo dobro a onda su oni ušli u seriju, poveli 7:2. Bili smo u nekom grču, sa previše respekta. Loše je 16 primljenih golova, dobro je 14 datih i borba do samog kraja. Analizirali smo, videli greške koje želimo da uklonimo. Južna Afrika nije naš nivo, iskoristili smo malo da vežbamo napadačke akcije. Crna Gora je težak rival. Igrali smo dva puta ali je ovo priča za sebe. Donosi drugo mesto u grupi, nadam se dobroj igri i pobedi.

Podsetimo drugi iz naše grupe će odmeriti snage sa Japanom dok će trećeplasirani igrati sa evropskim prvakom Hrvatskom.

-