UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.08.2022 12:05 Starost: 2 yrs

Kategorija: Split 2022, Reprezentacija, Ženski vaterpolo

EP SPLIT, nesrećan poraz Srpkinja

FOTO VSS Aleksandra Krupanič

Srbija – Francuska 14:15 (4:3, 2:5, 5:2, 3:5)

Spaladium Arena. Sudije: Dumas (Holandija), Korizna (Poljska). Igrač više: Srbija 15 (7), Francuska 10 (4).

SRBIJA: Travar, Švec 2, Avdić 3, Milićević 1, I.Lujić, Mišković 1, Kaplarević, Mandić 2, Vuković 3, Ilić 2, Miladinović, Novaković, Lazić. Savezni trener: Ivković.

FRANCUSKA: Vidal, Milo 5, Raspo,Bulikbači 2, Žile 4, Le Ru, Dalin 1, Batu 1, Hero, Krecman 2, Fanara, Dol, Kolas. Savezni trener: Buže

Drugi poraz Srpkinja na EP. Za razliku od prvog kola i debakla protiv Španije, danas je naša reprezentacija propustila priliku za bolji rezultat. Remi je sigurno bio pravdeniji ishod, pa čak i pobeda našeg tima.

Igralo se sa dosta oscilacija. Dobar srpski početak i 3:1 u prvoj četvrtini kojeg je lobom i svojim drugim golom završila Jelena Vuković. Posle pogotka raspoložene Avdićke za 5:4 usledili su žuti  minuti na oba dela terena i Francuska je povela 8:5. Seriju je prekinula opet Lolita Avdić. Francuska je imala još 9:7 početkom trećeg dala da bi se Srbija razigrala. Avdić, Milićević, Švec i Vuković su obezbedili velikih 11:9. Ipak se Francuska primakla a zatim se u završnom delu razigrala Žile. Gol za golom, prednost 12:11 za rivala. Srbija je stizala.

U poslednjem minutu Ivković je tražila tajm aut koji je još jednim pogrešnim dodavanjem prokockan. Sada je na Francusku bio red. Tajm aut posle kojeg u poslednjoj sekundi napada Švec dobija izbačaj a Žile odmah realizovala za konačan rezultat i pobedu svog tima.

Šteta, kao da Srbija nije znala da dobije ovu utakmicu. Protiv Slovačke za dva dana je pobeda imperativ. Bilo je dobrih stvari koje su anulirane nekim lošim rešenjima, nesrećno primljenim golovima, nedostatku hrabrosti da se stavi tačka na trijumf

Srbija je imala igrača više 15 – 7, Francuska 10 – 4 uz dva realizovana peterca. Srpski šut 32-14, Travar devet odbrana, Francuska 31-15 i Kolas sedam odbrana.

- Nismo im poklonili pobedu . Traje takmičenje, posle ćemo sve analiziracemo. Mogao je šut da bude bolji, falili suprecizniji pasovi i doza sreće. Okrećemo se Slovačkoj – rekla je Nađa Novaković

Dragana Ivković je prokomentarisala:

- Mnogo oscilacija u igri. Na kraju je sve rešilo bezvezno isključenje i njihova realizacija. Nedostajala nam je odlučnost sa igračem više, mnogo je bilo dodavanja. Protiv ovakve Francuske je moralo u odbrani čvršće, ne bi primili toliko golova iz igre.