UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.01.2020 17:01 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta Srbi sutra protiv Španije

Srpski i španski vaterpolisti su u dobrom raspoloženju otišli posle podne na jedini današnji trening. Oba tima su podelili bazen na Margit Sigetu, razmišljajućo o poslastici četvrtfinala, sutrašnjem duelu u 17.30 u Dunav Areni.

Tradicija je na strani Srbije, nikada nije izgubila od Španije na Evropskim prvenstvima. Ali zato Španci imaju tri uzastopne pobede, zatim uspešniji su na Svetskim prvenstvima tako da je jasno da Srbiju očekuje izuzetno težak posao:

- Tako je kada igraju dva tima sa titulama. Mi prvai Evrope, olimpijski šampioni, oni vicešampioni Evrope i sveta. Odličan tim, igraju kao dosadan vaterpolo, prepun kombinacija, nalaženja rešenja u trenutku. Velika večina ih je u istom klubu što im daje mnogo prostora za uigravanje. Verujem da smo spremni za utakmicu koja je, rekao bih, najneprijatnija na čitavom turniru - rekao je Dejan Savić.

Stefan Mitrović je igrao dosta puta protiv Španije:

- Ekipa koja nam najmanje stilo igre odgovara. Ali igrali smo toliko puta i nadam se da i ovoga puta neće biti problema. Sigurno najzanimjiviji duel četvrtfinala. Imamo naš pritisak, hoćemo što dalje,pa je Španija tu pre ili kasnije.

Novinarima je juče pričao i Duško Pijetlović:

- Ima rezona da se igra Španije hvali.Odličan sastav, pun dobrih pojedinaca. Ali i mi se pitamo. Daćemo sve od sebe kao i uvek,verujem da nećemo razočarati. To jeste najvažnija utakmica ali nam iskustvo igranja takvih daje pravo da se nadamo.