UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.01.2020 14:36 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta, prijem kod ambasadora Todorova

Ambasador Srbije u Mađarskoj, Ivan Todorov, priredio je danas prijem za dve srpske reprezentacije, učesnike Evropskog prvenstva u Budimpešti. Savez su još predstavljali predsednik VSS Viktor Jelenić i izvršni direktor Đorđe Đorđević.

- Drago mi je da ste ovde, zahvalan sam što ste našli vremena da budete u vašoj ambasadi. Vi ste najtrofejniji sportski savez u našoj zemlji, ponos svih nas. Srbija i Mađarska imaju najbolje odnose u istoriji. To je rezultat istorijskog pomirenja iz 2014. kao i ličnog angažovanja dvojice predsednika Vučića i Orbana. Razmena sa Mađarskoj je bila 2,7 milijadre dolara, šesti po investicajama u Srbiji. Brojni protokoli, potpisani na zajedničkim sednicama vlada, predstavljaju pravne okvire za delovanje. Moram da kažem da je to izraženo u sportu a pravi primer je sjajna saradnja dva vaterpolo saveza - rekao je Ivan Todorov.

Zatim se obratio igračima i igračicama:

- Muškarcima želim da nastave listu uspeha, sjajno to rade. Devojkama želim pobedu protiv Nemica. Velika je stvar što su ovde i verujem da će sledeći put bolje da prodju.

Pre neformalnog druženja Filip Filipović, kapiten muške selekcije je predao Ivanu Todorovu zastavicu i majicu sa potpisima igrača, dok je Goran Čanković, tim mendžer ženske reprezentacije poklonio knjigu o istoriji vaterpola u Somboru.