UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.02.2021 16:26 Starost: 3 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija u Segedinu pobedila Mađarsku

Photo: Derencsényi István/MVLSZ

Photo for Dejan Savić: Sándor Stuber / vlv.hu

Madjarska - Srbija 10:13 (6:4, 2:2, 1:3, 1:4)

Bazen u Segedinu. Sudije: Kun i Putniković. Igrač više: Mađarska 12 (5), Srbija 8 (3). Peterci: Madjarska 1 (0), Srbija 1 (1).

MAĐARSKA: Levai, Anjal, Manherc 3, Zalanki 1, Nađi, Gajrfaš 3, Pol, Sedlmajer, Erdelji, Pastor, Mazei 1, Santa 1, Vogel, Burnian 1. Selektor: Marc.

SRBIJA: G.Pijetlović, Rašović, Dedović 1, Ranđelović 1, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Drašović 1, Subotić, Velkić, Filipović 1, Prlainović 3, S.MItrović 1, B.Mitrović, Vučinić 1. Selektor: Savić.

Srbija je na otvaanju olimpijskog bazena u Segedinu, na kraju zajedničkih priprema pobedila evropskog prvaka Madjarsku 13:10 i tako na lep način zaokružila prvi deo priprema.

Utakmica sa dva različita poluvremena. Madjari su koristili slab momenat srpske odbrane i u prvoj četvrtini pogodili mrežu šest puta. Sredinom drugog dela domaćin je imao najveću prednost 8:5, Ćuk je smanjio pred veliki odmor.

To je bila jedna priča 8:6 za Madjarsku. Druga je počela u trećoj četvrtini i trajala je do kraja. Srbi su nnogo boljom igrom počeli da stižu domaćina. Istina bilo je 9:7 za Marcov sastav sredinom tog dela da bi Prlainović smanjio a MItrović majstorski izjednačio dve sekunde pre poslednjeg odmora.

U poslednjih osam minuta potpuna dominacija našeg tima. Nervozni Madjari su propustili četiri puta igrača više, iz petreca je pogodjena stativa gola ispred kojeg je u drugom poluvremenu bio Mitrović, Na drugoj strani Ćuk, Prlainović, Drašović i Vučinić golovima iz igre su obezbedili ogromnu prednost. U samom finišu, u poslednji napad je krenuo i Branislav Mitrović. Madjari su dobili loptu i Manherc je šest sekundi pre kraja pogodio praznu srpsku mrežu.

- Imali smo sjajne uslove za rad, vrhunski smo trenirali. Bazen je fenomenalan, hiljaditi olimpijski bazen u Madjarskoj i uvek je prelepo igrati ovde. Sama utakmica sa padovima i usponima ali da kažemo dobar kraj prvog dela priprema - rekao je neposredno pred povratak u Beograd Dejan Savić.