UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.01.2020 14:31 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta Sutra sa Italijom za peto mesto

Deep blue media

U nedelju u 16 Srbija igra protiv Italije za peto mesto na EP u Budimpešti. Pitanje je i dalje da li u kompletnom sastavu jer se centar Duško Pijetlović još nije potpuno oporavio. Nema dileme da će biti dobra utakmica, na jednoj strani olimpijski prvak iz Rija na drugoj svetski prvak iz Gvandžua.

- Znam dobro italijanske igrače i znam šta za njih znači da se igra protiv Srbije. To jeste meč za peto mesto ali je i više od toga. Dugo nismo igrali, izbegavaju nas. Nadam se da ćemo se negde sresti u Tokiju, na olimpijskom turniru. Idemo dalje, biti bez medalje nije tragedija. Naša priča ove godine se zna i sada se potpuno njoj podredjujemo. Protiv Italijana ćemo dati trenutni maksimum, svesni da nismo u top formi ni jedni ni drugi - rekao je novinarima kapiten Filip Filipović.

Gojko Pijetlović je takođe ubedjen u dobru utakmicu:

- Oni su svetski prvaci. Očekujem takmičarsku utakmicu, tvrdu u kojoj imamo zadatak samo da igramo svoju igru. Videli smo gde smo i red je da se potpuno okrenemo Tokiju. To je cilj . Videćemo šta će biti posle Igara ali sam siguran da će Srbija imati uvek kvalitetnu ekipu.

Sava Randjelović se prisetio pobede u polufinalu Igara

- Od tada nismo ni igrali prave utakmice. Eto možda je tu njihov motiv za revanšom veći ali mi igramo na pobedu. Jaki su, znamo se i iz klupskih utakmica i valja očekivati neizvesnu utakmicu iako ne igramo za medalju.

Danas je inače obeležen 28. rodjendan Nikole Dedovića, 25. snimatelja Marka Milinčića.