Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands

Jadran D.O.O. Beograd
11.08.2019 13:38 Starost: 11 days


EP 17 Tbilisi- Srbija preokretom do pobede

U prvom kolu Evropskog prvenstva 2002. u Tbilisiju Srbija je posle velikog preokreta pobedila Holandiju 9:8 (2:3, 0:3, 3:2, 4:0). Sutra u drugom kolu igra sa Madjarskom.

Holandija je brzo povela 2:0 da bi smanjio sa igračem više Janjić. Do kraja četvrtine obe ekipe su postigle po gol, za Srbiju Vasić.

U drugih osam minuta loša igra. Holandjani su postigli tri gola, dva sa igračem više. Na drugoj strani bez realizacije.

Posle velikog odmora smanjio je Martinović. Holandija je povećala prednost na 8:3. Tada Bućan nije iskoristio peterac ali je do kraja tog dela Martinović dva puta bio precizan iz kaznenog udarca.

U poslednjem delu je Srbija zaigrala na sve ili ništa. Posle nekoliko propuštenih šansi našeg napada, Marinović je sa dva gola u roku od 40 sekundi smanjio na gol minusa 7:8 (2.54 do kraja). Dva minuta pre kraja je izjednačio Gak. Za 83 sekunda Srbija je postigla tri gola. Holandija je propustila igrača više i 37 sekundi pre kraja je Miloš Ćirić zatražio tajm aut,i odlični Martinović 11 sekundi do kraja donosi prednost i pobedu. Srbija je u poslednja 3,23 minuta postigla četiri gola za prvi trijumf.

Srbija je igrala u sastavu: Durutović, Vasić 1, Vukazić, Pljevančić, Gak 1 , Tonković, Bućan, Milojević, Martinović 6, Cvetković, Janjić 1, Vasović, Ivanović. Savezni trener Miloš Ćirić.

Treba napomenuti da je zbog zdravstvenih problema u poslednjem trenutku sa spiskao otpao prvi centar Mitrović i da je umesto njega pozvan Bosić.