Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands

Jadran D.O.O. Beograd
11.03.2019 11:32 Starost: 166 days


Srbija danas putuje u Sisak

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas u 14 časova putuje u Sisak. Na put će pored članova stručnog štaba krenuti igrači: G. Pijetlović, V.Rašović, Ranđelović, D.Pijetlović, Aleksić, Jakšić, Prlainović i S.Mitrović dok će ih u mestu odigravanja utakmice čekati Filipović, Mandić, Vico, Ćuk i B. Mitrović.

Poslednji susret u grupi Evropa kuša se igra sutra u 17.30. Iako nema rezultatski značaj, obzirom da su se obe ekipe plasirale na završni turnir ovog takmičenja k (Zagreb 5 - 7.april), sigurno je da će gledaoci uživati kvalitetnom nadmetanju vrhunskih asova. U decembru, u Nišu Srbija je pobedila posle boljeg izvodjenja peteraca.

- Poslednjih godina Srbija i Hrvatska su dve najuspešnije reprezentacije. Mi smo olimpijski i evropski šampioni, oni svetski prvaci. Prošle godine smo igrali više puta, postoji mogućnost da tako bude i ove sezone. I jedni i drugi znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Sa druge strane želimo da vidimo gde smo sada sa formom uz obavezu da se publici protiv domaćina predstavimo na pravi način. Forma jeste meni u fokusu a naravno tradicija nameće i želju da rezultat bude uspešan - kaže selektor Dejan Savić.

Slično razmišljaju i vaterpolisti:

- Ulazimo u težak meč iz naporne klupske sezone, Filipović je recimo imao tri utakmice u Kupu Italije. Oni su odlična ekipa, sa vrsnim centrima koje nije lako sačuvati. Nemamo pritisak za razliku od njih. Nismo u top formi ali daćemo sve od sebe - smatra Sava Ranđelović.

Gojko Pijetlović dodaje:

- Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu bez obzira što rezultat nema neku istorijsku vrednost. Slično je bilo i u Nišu pa je meč bio vrlo kvalitetan. Lepo je da se okupimo svi i siguran sam da ćemo dati maksimum i za utisak i za rezultat.

Srbija ima bod više od Hrvatske. Za ostanak na prvom mestu u grupi potrebna je pobeda iz igre ili na peterce jer rival ima bolju gol razliku u odnosu na Rumune. 

U drugim grupama jedina je neizvesnost u "A" grupi gde Nemci imaju šansu da pobedom protiv Rusa odu u Zagreb. Podsetimo da će Srbija i Hrvatska razigravati u četvrtfinalu Evropa kupa  u Zagrebu sa grupom u kojoj su Grci i Španci. 

Evropa kup je kvalifikaciono takmičenje za Svetsku ligu koja će se održati u Beogradu.