UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.02.2018 09:33 Starost: 6 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

Srpkinje sutra protiv Ukrajinki u baražu za EP

Sutra u 19 časova u Novom Sadu ženska vaterpolo reprezentacija Srbije igra protiv Ukraije prvi susret baraža za odlazak na Evrpšsko prvenstvo u Barseloni.Reprezentacija je imala tri ture priprema. Prva u Beogradu, druga u Nemačkoj i treća ponovo u glavnom gradu kada su nekoliko dana sparingovali sa Rumunkama.

Ekipu će sa klupe voditi selektor Vladimir Bajković koji je zbog nerešenog statua u Saudijskoj Arabiji bio primoran da bude u toj zemlji. Po njegovom programu ekipu je vodio prvi saradnik Dejan Jovović.

- Zadovoljan sam zalaganjem, ponašanjem i verujem da ćemo se predstaviti u lepom svetlu. Najvažnije je da mirno udjemo u igru i da maksimalnim naporom pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat. Gledali smo snimak utakmice Ukrajine, biće to zanimljiv dvoboj - rekao je Jovović.

Kod igračica vlada optimizam. Svesne su devojke velike prilike. Cene rivala ali veruju u svoj kvalitet:

- Imale smo dobro pripreme, verujem da ćemo dati maksimum u ovom trenutku. Analizirali smo Ukrajinke. Imamo ogroman motiv i nadam se da ćemo uz pune tribine biti blizu pobede. Mislim da su šanse 70:30 u našu korist - kaže kapiten Srbije Ana Prica.

Vaterpolistkinja Palilule Mila Glušćević dodaje:

- Naše ambicije su jasne, idemo na pobedu. Ne potcenjujemo protivnika, nadam se da ćemo na najbolji način ispoštovati dogovor i ostvariti dobar rezultat. Bitna je hladna glava i optimista sam.

Podsetimo na sastav Srbije: Vladana Jovetić (bez kluba), Anđela Petrović (Palilula), Teodora Rudić (Crvena zvezda), Jelena Vuković (Vojvodina), Nina Josifović (Crvena zvezda), Anja Švec (Vojvodina), Ana Prica (Vojvodina, kapiten),Isidora Damnjanović (Crvena zvezda), Nada Mandić (Vojvodina), Janja Kaplarević (Crvena zvezda), Lara Luka (Dunajvaroš), Kristina Miladinović (Palilula), Mila Gluščević (Palilula).

Stručni tim: Vladimir Bajković (selektor), Dejan Jovović, Slađana Drezgić (treneri), Tomica Stojanović (tim lider), dr Dragoljub Mitrović (lekar)