Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Vital
Acibadem Hospitals Group

Blic


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo

Master Physical
Studio Maruska

Keel

RTS

Natura Gusto

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
05.01.2018 15:30 Starost: 1 year


Formirano Udruženje vaterpolo trenera Srbije

Na inicijativu selektora muške i ženske reprezentacije Dejana Savića i Vladimira Bajkovića i trenera Dejana Jovovića obnovljeno je Udruženje vaterpolo trenera Srbije. Ova organizacija je prvi put formirana početkom devedesetih ali poslednjih godine nije aktivno funkcionisala, tačnije rečeno ugasila zbog neaktivnosti i ne preregistracije po novom Zakonu o sportu.

Novi Udruženje je zvanično registrovano 12. decembra.

Osnivačkoj Skupštini u Bečeju je prisustvovao dvadesetak istaknutih trenera. Pominjemo pored inicijatora još: Vladimira Pavlovića, Milorada Krivokapića, Anta Vasovića, Aleksandra Krstonošića, Žarka Petrovića...

Za predsednika Udruženja trenera Srbije je izabran Dejan Jovović. U Upravnom odboru su predsednik Dejan Savić i članovi Vladimir Vujasinović, Stefan Ćirić, Goran Krstonošić i Goran Rađenović. U proširenom sastavu su još Vlada Bajković i Nenad Vasilovski, sekretar je Tomica Stojanović.

U Nadzornom odboru su Srđan Mišković, dr Ivan Marjanović i Dejan Stevović

Osnovni ciljevi formiranja su očuvanje i unapređenje kvaliteta vaterpolo sporta, kvalitetna edukacija i podrška trenerima sa zadatkom da deluje profesionalno telo i kao konsultant za sprovođenje stručnog rada u vaterpolo klubovima..

Na prvoj sednici su postavljeni jasni zadaci u osnaživanju udruženja, učlanjenju i edukaciji svih trenera u Srbiji i naših stručnjaka koji rade u stranim klubovima. Dogovoreno je da se početkom februara održi prvi stručni seminar.

Podršku su dali i naši istaknuti treneri na radu u domaćin i stranim federacijama i klubovima :Dejan Udovičić, Igor Milanović, Dejan Stanojević, Dragan Jovanović, Igor Gočanin...