UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.04.2017 15:33 Starost: 7 yrs

Kategorija: Saopštenja

Milan Krstić predsednik Skupštine VSS

 Na današnjoj sednici Skupštine VSS na predlog kluba Nais iz Niša za novog predsednika Skupštine izabran je Milan Krstić dugogodišnji uspešni sportski radnik. Dosadašnji predsednik Živa Cvjetićanin je izabran za potpredsednika. Cvjetićanin je dobio Plaketu VSS za uspešan rad na ovoj funkciji.

Delegati njih 36 od 46 su usvojili Izveštaj o radu u protekloj godini, Izveštaj o radu kancelarije i Izveštaj Nadzornog odbora. Protiv dela o finansisjkom izveštaju bila je Crvena zvezda.

Direktor Preduzeća EP vaterpolo 2016 Darko Udovičić je podneo izveštaj o radu. Priihvaćen je jednoglasno uz aplauz prisutnih. Dobit sa EP je 48 miliona dinara.

Konstatovano je da postoji problemi sa dugom koji je oko milion evra i sda sve težim položajem klubova. Prihvaćen je predlog Petra Đukića da se formira Komisija koja bi u saradnji sa UO trebalo da pronadje rešenje za obezbedjenje uslova za rad klubova Srbije posebno u Beogradu.

Za najboljeg sudiju u prošloj godini proglašen je Ivan Raković. iza njega su vojin Putniković i Andrija Stanojević.

Ukupno najaktivniji klub je Vojvodina, slede Partizan i Radnički. Kod muškaraca prvi je Partizan, drugo mesto dele Vojvodina i Radnički a treće Beograd i Crvena zvezda. Kod žena najaktivnija je Crvena zvezda, zajedno slede Vojvodina i Taš 2000 a treći je Vračar. Svi su dobili Plakete VSS.