UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.09.2016 15:31 Starost: 8 yrs

Kategorija: Saopštenja

EP ZA JUNIORKE 2017. U SRBIJI

Evropsko juniorsko vaterpolo prvenstvo za ženske ekipe (uzrast 2000. godište i mlađe)

SRBIJA 20-27.08.2017

 

Prema odluci LEN (Evropske plivačke i vaterpolo federacije) Srbija će biti domaćin narednog Evropskog vaterpolo prvenstva za ženske ekipe u organizaciji Vaterpolo saveza Srbije.

Razvoj najtrofejnijeg sporta u našoj državi dao je rezultate u radu sa ženskim selekcijama koje su u proteklom periodu pokazale veliki napredak, a učešćem na međunarodnim takmičenjima potvrdile da idu putem uspeha najtrofejnije sportske organizacije u Srbiji.

Reprezentacije Vaterpolo saveza Srbije vratile su sa Evropskog juniorskog prvenstva u vaterpolu (Holandija 2016) sa još jednom zlatnom medaljom u muškoj konkurenciji i do sada najboljim plasmanom ženske vaterpolo selekcije na evropskom tekmičenju.

Sledeće godine, Vaterpolo savez Srbije ugostiće 16 najboljih evropskih ženskih ekipa (uzrast do 17.godina).

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Milorad Krivokapić, ponosan je na rezultate koje su naše vaterpolo selekcije ostvarile od kada je na čelu najtrofejnije organizacije:

“Protekle godine bile su od velikog značaja za srpski sport u kome je muška seniorska državna vaterpolo reprezentacija osvojila sve trofeje na međunarodnim takmičenjima. Naša vaterpolo reprezentacija pobednik je FINA KUPA i tri puta Svetske lige, aktuelni šampion sveta i osvajač tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima 2012, 2014 i 2016 godine, od kojih je  poslednja osvojena na spektakularnom Evropskom prvenstvu koje smo organizovali u Beogradu tokom januara 2016. Kruna uspeha Vaterpolo saveza Srbije i naše državne vaterpolo reprezentacije je osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama – Rio 2016.

Srbija ima jake vaterpolo selekcije, a u protekle dve i po godine naša reprezentacija postaje  juionirski svetski prvak, dva puta omladinski evropski prvak i omladinski pobednik na Evropskim igrama. Njihova želja za napredovanjem, rezultati, nesebičnost i patriotizam oduvek su bili za divljenje. Godinama se naši vaterpolisti vraćaju sa najelitnijih takmičenja sa najsjajnijim odličjima dok istovremeno beležimo velike uspehe u organizaciji najvećih međunarodnih takmičenja. Sliku vaterpolo tima i naše vaterpolo organizacije upotpunjuje podrška državnih institucija, društevno odgovornih firmi, kao i naklonost sportske javnosti.

Početkom 2016. godine Srbija je bila centar evropskog vaterpola, kada smo ugostili najbolje evropske timove i kada se igrao najbolji vaterpolo u Evropi. Očekivali smo da će ovo takmičenje biti nezaboravno za sve učesnike i uvereni da ćemo po tradiciji biti dobri domaćini. Pored toga, veoma sam ponosan na vrhunske rezultate koje je ostvarila vaterpolo organizacija i naše reprezentativne selekcije. U potpunosti smo ispunili  planove i programe u seniorski, juniorskim i ženskim selekcijama i  dokazali da smo najuspešniji sport u Srbiji.

Muške ekipe su uvek u žiži interesovanja dok su devojke koje rade tek dve godine po programu kojim se unapređuje ženski vaterpolo pokazale kvalitet učešćima na evropskim takmičenjima. Ženska juniorska reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu održanom u Holandiji. Srpske igračice su ostvarile dobar plasman imajući u vidu da je takmičenje za igračice rođene 1997. i mlađe, a da samo dve devojke u sastavu Srbije imaju 19 godina. Vaterpolo savez Srbije će u narednom periodu nastaviti da unapređuje rad sa posebnim akcentom na razvoj svih mlađih selekcija u kojima se kriju budući šampioni. U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Olimpijskim komitetom Srbije, Vaterpolo savez Srbije sprovodi program za razvoj sporta i unapređenje razvoja ženskog vaterpola u našoj državi.

Poverenje koje LEN ukazuje Vaterpolo savezu Srbije za organizaciju Evropskog juniorskog vaterpolo prvenstva za ženske ekipe ( uzrast 2000. godište i mlađe ) predstavlja još jedan izazov za Vaterpolo savez Srbije, ali i veliku čast za Srbiju.”