Lidl Srbija KD


UNIQA

Metalfer Steel Mill
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Myrtha Pools
Keel
Malmsten

Mg Mivela d.o.o.
Puls kardiolo�ki centar
Fizio Group DOO
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
19.05.2015 13:18 Starost: 7 yrs

Kategorija: Saopštenja

Saopštenje VS Srbije povodom slučaja Radjen


Vaterpolo savez Srbije, sa velikom odgovornošću, izražava žaljenje zbog slučaja Nikole Rađena, pre svega zbog samog sportiste koji je ugrozio dalju, do sada veoma uspešnu karijeru, a zatim i zbog sporta u celini kojem ovakvi štetni događaji nisu potrebni. U našoj organizaciji ovakvih slučajeva do sada nije bilo i sigurni smo da ih nikada neće biti u narednom periodu.

Javnost upoznajemo sa činjenicom da je Vaterpolo savez Srbije primio 6.maja dopis Svetske plivačke federacije (FINA), kojim se zbog korišćenja nedozvoljene supstance, kokaina, privremeno suspenduje naš reprezentativac i vaterpolista atinskog Olimpijakosa Nikola Rađen.

Kontrola je izvršena na utakmici Svetske lige Španija – Srbija u Madridu, 17. februara ove godine.
Nikola Rađen je u zakonskom roku od prijema dopisa od deset dana obavestio FINA da odustaje od “B” uzorka, što je svetskoj organizaciji omogućilo da nastavi postupak koji će trajati u narednom periodu do donošenja konačne odluke.

Od ponedeljka 18. maja traje suspenzija svih aktivnosti Rađena u sportu i trajaće do donošenja konačne odluke FINA, o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Rađen je u pismu FINA istakao da nije uzimao pomenutu supstancu radi ostvarivanja boljih sportskih rezultata. Takođe je podsetio da je više puta u toku karijere bio testiran i to na najvećim takmičenjima i da su nalazi uvek bili negativni. Izrazio je želju da se njegov slučaj iskoristi kao poruka sportistima i da je spreman da uzme učešće u raznim akcijama na svetskom i lokalnom nivou kako bi se istakli negativni efekti korišćenja ovakvih i sličnih nedozvoljenih supstanci.

Ovakve navode Savez apsolutno podržava i sam će svojim akcijama uticati na edukaciju mladih kako bi se izbeglo korišćenje supstanci koje ugrožavaju pre svega zdravlje ljudi.Istovremeno, potpuno opredeljeni za strogo poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, nastavićemo sa pojačanim aktivnostima da, u saradnji sa ADAS-om, vršimo redovnu kontrolu i sankcionišemo svako eventualno uzimanje bilo kakvih nedozvoljenih sredstava.