UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.03.2015 14:25 Starost: 9 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Optimizam pred duel sa Nemcima

Vaterpolisti Srbije su u nedelju uveče stigli u Hotel Šumarice u Kragujevcu. U ovom gradu sutra u 18 časova igraju susret petg kola u grupi Svetske lige. Pobeda donosi i definitivan plasman na završni turnir koji će u Bergamu biti održan u drugoj polovini juna. Zanemarljive šanse ima Rusija koja sutra dočekuje Španiju a zatim 14.aprila dolazi u Kruševac.

Srbija je u Hamburgu slavila protiv Nemačke 19:10.Sutra će od iskusnijih biti u sastavu Filipović i golman Mitrović, draž Evropskog prvenstva su osetili Mandić i Randjelović dok su svi ostali ne računajući deibtante Drašovića i Manojlovića osvojili FINA Kup u Almatiju.

- Uvek nam je dobro u Kragujevcu i siguran sam da će tako biti i ovoga puta. Zahvalan sam i gradu i klubu Radnički. Imamo priliku da nastavimo pobedničku seriju i siguran sam da će ova mlada ekipa da uradi sve da dobrom igrom i pobedi i zadovoljni tribine za koje se nadam da će biti pune - kazao je selektor Dejan Savić.

Filip Filipović koji je u Radničkom proveo dve lepe godine je rekao:

- Drago mi je što ćemo igrati u podmladjenom sastavu. Mladim momcima je potrebna podrška publike i siguran sam da će navijači popuniti tribine. Takodje sam zadovoljan što sam ponovo u gradu u kojem sam proveo dve lepe godine. Biće zanimljiv meč jer Nemci dolaze u najjačem sastavu a sa druge strane videćemo koliko mi možemo u ovom sastavu.Pobedom rešavamo prvo mesto i verujem da ćemo biti uspešni.

Golman Branislav Mitrovič je istakao:

- Videlo se na prvom treningu da se niko od momaka ne žali na umor iako su neki igrali u nedelju tešku utakmicu. Tako i treba da bude kada se igra za Srbiju. U reprezentaciji nema umora, svi problemi se zaboravljaju. Nemci nam po stilu ne odgovoraju ali uvek nadjemo rešenje i pobedimo. I sada sam optimista.

Utakmica počinje u 18 sata a prenos je na RTS