UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.09.2014 21:25 Starost: 10 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Kvalifikacije za LŠ: Pobeda Radničkog u Marselju

Aktuelni vicešampioni Evrope, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, startovali su pobedom na turniru prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, u Marselju, protiv istoimenog domaćeg tima, rezultatom 8:7.

Posle uvodnog vođstva francuskog šampiona, Kragujevčani su preokrenuli pogocima Srđana Vuksanovića (2:1) i potom do kraja držali konce u svojim rukama, ne prepustivši rivalu nijedno vođstvo.

U većem delu susreta Šumadinci su imali dva gola „viška“, a Marselj je na kraju uspeo samo da ublaži poraz.

Najefikasniji u redovima Randičkog bili su Srđan Vuksanović, Nikola Dedović i Marko Petković, sa po dva pogotka, a po jedan su dodali Dušan Marković i Marko Ćuk. Sa druge strane, najviše problema kragujevačkoj odbrani zadavao je crnogorski reprezentativac francuskog porekla, Ugo Kruzilja, koji je sa četiri pogotka pokazao da će biti veliko pojačanje za svoj tim.

Kragujevčane sutra očekuju dve utakmice. Najpre će, od 9 sati, odigrati derbi sa mađarskim OSC-om, dok će u popodnevnom terminu odmeriti snage sa gruzijskim Ligamušom, koji je na otvaranju turnira poražen od italijanskog Posilipa (12:4).

Trener Radničkog, Uroš Stevanović, još jednom je apostrofirao da su na ovom turniru važnije igre nego rezultati, jer pozicija sa koje će se izboriti plasman u narednu fazu ne igra nikakvu ulogu.

- Bitno je da podignemo formu i da budemo sve uigraniji. Vodili smo tokom cele utakmice, na kraju i 8:5, tako da pobeda nije bila dovedena u pitanje. Nekim delovima igre sam zadovoljan, nekim ne. Jako je teško igrati bez centra. Na toj poziciji imamo samo Borisa Popovića, a povređeni Filip Trajković nije ulazio u igru. Na kraju smo malo fizički posustali, ali smo pružili očekivanu partiju. Zadovoljan sam dobrom igrom u odbrani, čak i sa igračem manje, jer samo tako možemo da dobijamo utakmice na ovom turniru – rekao je Stevanović.

Marselj – Radnički 7:8 (2:3, 2:2, 1:2, 2:1)

Bazen: Pjer Garso. 

Marselj: Garso, Piot, Olivion, Man, Monere, Simon 2, Kruzija 4, Dino, Martin, Kovačević, Kaš, Kamarasa 1,  Monges.

Radnički: Radić, Trajković, B. Popović, Marković 1, Miličić, Bogdanović, Ćirić, Basara, Vuksanović 2, Dedović 2, Ćuk 1, Petković 2, S. Popović.