UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.09.2014 15:44 Starost: 10 yrs

Kategorija: Saopštenja

Oproštaj od Predraga Manojlovića

 Porodica, prijatelji i saradnici oprostili su se od Predraga Manojlovića, bivšeg vaterpoliste, olimpijca i dugogodišnjeg generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije u Skupštini Beograda.

Na komemoraciji su govorili Milorad Krivokapić predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Aleksandar Šoštar, predsednik Vaterpolo kluba Partizan i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

„Ostaće zauvek upamćen doprinos koji je Manojlo dao vaterpolo sportu, najpre kao uspešan vaterpolista i reprezentativac, a zatim i godinama kao jedan od istaknutijih funkcionera, direktno učestvujući u stvaranju uspeha srpskog vaterpola. Vaterpolo ostaje siromašniji za velikog igrača, posvećenog funkcionera, dobrog prijatelja, a pre svega divnog čoveka“, rekao je Milorad Krivokapić.

Aleksandar Šoštar oprostio se od Predraga Manojlovića ispred Sportskog društva Partizan i Vaterpolo kluba Partizan: „Danas se zauvek opraštamo od člana naše sportske porodice. Predrag Manojlović je bio čovek brilijantnog uma, munjevite misli, harizmatičan, pobednički sportski karakter. Rastajući se od Manojla mi danas ovde imamo mnogo razloga da zastanemo, saberemo naša sećanja i da odamo poštu sportskoj i ljudskoj veličini koji je svoju životnu energiju posvetio ljudima, vaterpolu, Partizanu i sportu uopšte.“

„Predrag Manojlović bio je veliki čovek i sportista i siguran sam da će se sa time složiti svi oni koji su imali prilike da ga upoznaju. Kao generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, sa  uspehom je od 2000. godine do 2009. predvodio Tim Srbije na Letnjim olimpijskim igrama u Atini i Pekingu, kao i na Zimskim olimpijskim igrama u Solt Lejk Sitiju i Torinu. Kako je i sam bio osvajač olimpijske medalje u Moskvi 1980., kao i medalja sa svetskih i evropskih šampionata, uvek je uspevao da u prvi plan stavi potrebe sportista. Odlazak Predraga Manojlovića veliki je gubitak za sport i sve ljude sa kojima je radio. Bila mi je čast da ga poznajem i sa njim blisko sarađujem. Manojlo će i dalje biti sa nama kroz vrednosti koje nam je ostavio“, rekao je Vlade Divac na poslednjem oproštaju od Predraga Manojlovića. 

Komemoraciji i ispraćaju prisustvovali su: Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu Beograda, kao i mnogobrojni istaknuti sportisti i sportski radnici.

Predrag Manojlović je danas sahranjen na Novom Bezanijskom groblju u Beogradu.