UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2014 17:45 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 21.7. Izjave posle pobede nad Španijom

www.waterpoloworld.org

Dejan Savić je poput brzog voza prošao pored novinara:

- Danas odmaram, sutra razgovaramo.

Junak meča Gojko Pijetlović:

- Pobeda u pravo vreme, vrhunska odbrana. Svaka čast ekipi. Malo šut nije išao ali je na kraju i to krenulo. Samo d aodbranu odigramo ovako i biće uspeha. Za njih je bilo rasterećenje da igraju protiv nas. Nama je bilo opterećujuće. Još nismo ništa uradili. Ali posle ovakvog meča da budemo strpljivi, pažljivi biće dobro.

Odlični Miloš Ćuk je dva puta dobio duel sa Agilarom:

- Jako mi je drago što jepobeda  stigla u teškoj, napetoj utakmici. To nam mnogo znači na psihološkom planu. krenuli smo da se dižemo, igramo sve bolje. Zadovoljan sam, sada se okrećemo četvrtfinalu i biće još bolje nego danas.

Filip Filipović:

- Položili smo ispit. Svi znaju da smo bolji ali u nekim okolnostima je to teško pokazati. Dobro smo krenuli ali su se Španci vratili. Imali smo kontrolu pre svega u odbrani u napadu još nešto da se popravi. Ispucali smo sve kredite. Stiže sada pravo takmičenje. Nebitno je ko nam je protivnik. Najbitniji smo mi sami.Kada igramo kako treba sve je u našim rukama. Može da se kaže da smo pobedili sami sebe prvo a tek onda Špance. Razlika u kvalitetu postoji i to smo pokazali.

Filip je prokomentarisao podršku koja je ekipu sačekala u svlačionici pre meča. Pisalo je: Danas je dan za pobedu, Nema više cile-mile podrška od sedme sile i Idite tamo i je.... im mater

- Hvala nećemo to zaboraviti.

Andrija Prlainović
- Ogroman ulog, težak termin, U 4 sata na 35 stepeni. Ogromna želja, veliki motiv, u realizaciji smo malo grešili ali je najvažnije da smo pobedili. Sve može da dodje na svoje. Bili smo u grču, promašujemo i sa rešenjima i pobedom. Čeka nas četvrtfinale, bićemo blji nego danas.

Stefan Mitrović:

- Znamo šta je značila ova pobeda. Nismo mislili da se u poslednjem kolu borimo za prolaz. Jako teška serija tri jake utakmice. Zahtevo i fizičko i emotivno. Raduje nas jer smo se digli. Od poraza preko remija do pobede. još tri utakmice, pucamo na finale kao cilj.