UNIQA
Hemofarm A.D.
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Voda Diva


Medigroup - Dom zdravlja Jedro
Planet Win 365
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
21.06.2014 15:44 Starost: 7 yrs


DUBAI DAN 7, FINALE Srbija pobednik Svetske lige

Madjarska - Srbija 6:10 (2:3, 0:4, 1:3, 3:0)

Bazen Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sportski centar. Gledalaca. Sudije: Gomez (Italija), Borel (Španija). Igrač više: Madjarska 9 (1), Srbija 6 (3). Peterci: Madjarska 1 (1) Srbija 2 (1).

MADJARSKA: Nadji, Gor-Nadji, Madaraš 1, Erdelji, Vamoš, Hošnjanski, Anjal, Sivoš, Da.Varga 1, De.Varga 4, Tot, Harai, Deker. Selektor:Benedek.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 1, Nikić, Marković, Radjen, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor:Savić.

Kakva lekcija Madjarima. U velikom finalu je igrala samo Srbija. Sa besprekornom odbranom i golmanima i raspoloženim napadom u kojem je sevalo sa svih strana. Blistav početak reprezentativnog leta. Odbranjeno zlato iz Čeljabinska, nagrada od 100 hiljada nije za bacanje. Naprotiv!Rival se istakao kada je sve bilo gotovo.

U sjajnoj atmosferi stvorebe od brojnih navijača obe selekcije počeo je veliki duel. Srbija je u prvoj četvrtini bila konkretnija, agresivnija. Filipović je pogodio za vodjstvo, izjednačio iz peterca  Deneš Varga, Gocić, Marković i Radjen su pokupili nekoliko lopti ispred centara rivala da bi sve to materijalizovali Prlainović i majstorijom Stefan Mitrović za 3.1 Ipak u finišu sa igračem više je smanjio Madaraš . Imali su Madjari još jednu takvu priliku ali bez rezultata. U poslednjem napadu Mandić je pogodio stativu.

Ono što je propušteno u prvoj četvrtini obilato je naplaćeno u drugoj. Srbija sjajna u svakom elementu. Stao je Madjarima napad više, Pijetlović odličan, bekovi su nastavili da koriste svaku priliku da poremete dodavanje na dva metra. A pred golom Nadjija raspoloženi srpski strelci. Prvo Mitrović ,pa Filipović daljine pa peterca i onda Mandić.I sve to za četiri minuta,

Na veliki odmor Srbija je otišla potpuno zasluženo sa velikom prednošću.

Srpska odbrana je zadržala sjajan učinak i u trećem delu. Posle nekoliko minuta uspavanke Mitrović je trećim golom povisio na 8:2, Zatim se upisao Pijetlović sa igračem više. Posle punih 18 minuta zatresla se naša mreža ali je na neverovatnih plus sedam vratio prelepom parabolom Mandić.

Mirno se igralo u poslednjih osam minuta. Srbi su čekali kraj i slavllje, Madjari uspeli da ublaže poraz preko braće Varge. Naši vaterpolisti 70 sekundi pre kraja propuštaju peterac.

Na kraju plasman kao u Čeljabinsku: SRBIJA, Madjarska, Crna Gora.