UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.01.2024 17:33 Starost: 115 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA Na redu Malta, u mislima osmina finala

Foto S.Sandić

Lakši deo za srpske vaterpoliste se završava sutra. U 19 časova je duel sa Maltežanima ali će u glavama igrača  već tada biti duel osmine finala koji se igra u sredu u 18.30 časova. Najverovatniji rival će biti Francuska.

Malta je lakši protivnik od Nemačke. Veliki posao tim kojeg vodi crnogorski stručnjak Milan Ćirović je uradio pobedom protiv Izraela, prvom u grupnoj fazi takmičenja za ovu zemlju. Malti je ovo peto učešće. Dva puta je bila poslednja, jednom predposlednja a u Splitu 2022. je završila na 14 mestu pa je ovo sada najveći uspeh. Na debiju u beogradskoj Areni izgubili su od Srbije 20:2 a u sećanju im je ostao podatak da su igrali pred 12.000 gledalaca.

- Sigurno je da smo bolji tim ali ovaj meč moramo da iskoristimo i za neke varijante pred duele koji slede. Zadovoljan sam učinjenim, naše izdanje bi ocenio sedmicom ili osmicom. Ide kako treba, ono pravo tek počinje – rekao je Viktor Rašović.

Debitovao je Petar Jakšić. Zaigrao je u reprezentaciji, prvi put sa bratom Nikolom i to na Božić.

- Svaki meč je važan. Tako će biti i sa Maltom. Naravno da sam prezadovoljan učešćem u utakmici, imam podršku i brata i ostalih igrača. Najvažnije da ide kako treba i nadam se nastavku dobrih rezultata.