UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.01.2024 15:18 Starost: 110 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA Dan posle Mađara

Foto: Slobodan Sandić

Nije lako srpskim vaterpolistima. Sopstvenim greškama nisu rešili duel sa Mađarima u regularnom delu da bi zatim nesrećno pali u peterac seriji. Radulovićev kiks je u medijima u centru pažnje sa dosta podsmevanja i čudjenja, kao da se te stvari u vaterpolu ne događaju. Ne često ali se događaju.

Prvenestvo nije završeno. Ostaju dve utakmice za plasman od petog do osmog mesta . U nedelju u 15 rival je Grčka koja je doputovala sa najjačim sastavom, sa ciljem da osvoji prvi put zlatnu medalju i. Dve četvrtine su odolevali Hrvatima a onda im dozvolili seriju 8:0. Sa šokom na licu su igrači I selektor Vlahos napustili bazen Mladosti.

Srbi su danas pre podne odmorili, stručni štab analizirao utakmice a uveče je trening.

- Boli nas poraz. Posebno kada se dogodi u četvrtfinalu. Teško je vratiti se. Imali smo na žalost već takva iskustva.Pokušaćemo da iskoristimo te dve utakmice da se pripremimo za nastavak procesa za Dohu. Protiv Mađara smo želeli pobedu, ušli smo srčano. Sve nas boli i pouku moramo da izvučemo. Možda jednom sreća bude i na našoj strani. Idemo dalje – rekao je centar Nemanja Vico.

O Grčkom timu ima visoko mišljenje:

- U nekim predviđanjima očekivali smo Grčku u četvrtfinalu i pripremali smo se za njih sa nekim taktičkim varijantama. Biće teška utakmica pre svega psihički, Umorni smo i jedni i drugi. Treba da iskoristimo ovu utakmicu na pravi način bez obzira na sve.

Ne treba mnogo priče o kvalitetu grčkog tima. Sastav koji je osvojio srebro na SP u Fukuoki pojačan je Vlahopulosom a zna se šta on znači za igru Novog Beograda. Tim bez slabog mesta. Međutim u Dubrovniku nisu impresionirali, skromna pobeda protiv Mađara pa ubedljiv poraz od Italije. Posle debakla od Hrvatske pitanje je kako se oporaviti. Prošle godine su dva puta pobedili Srbiju. U polufinalu SP sjajnom igrom su bili ubedljivo bolji 13:7.

Radoslav Filipović je debitant na velikom takmičenju. Golman Oradee je tom činjenicom prezadovoljan ali je raspoloženje pokvareno posle poraza od Mađarske.

- Dosta je teško vratiti se u normalu. Moramo kako znamo i umemo jer nam ove dve utakmice mnogo znače u pripremi svega što sledi kako za Dohu tako i za konalan plasman u Zagrebu.

Iznenađen je grčkim izdanjem na EP:

- Grci su fenomenalna ekipa ali ne igraju dobro na ovom prvenstvu. Malo su pokazali do sada što je rezultiralo porazom od Hrvatske. To treba da iskoristimo, da se podignemo jer im je forma u silaznoj putanji.

Biti peti ili osmi jeste važno I bilo bi sjajno ako bi ekipa uspela da se izdigne iz razočaravejućeg stanja. Biće to duel ranjenih lavova ali bi srpski motiv morao da bude jači jer ako ništa drugo motiv je igra protiv vicešampiona sveta.

Pobednik ovog susreta igraće sa pobednikom duela Crna Gora – Rumunija.