UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.03.2024 23:18 Starost: 34 days

Kategorija: Domaća takmičenja

Regionalna Premijer liga, pobeda Zvezde, poraz Novog Beograda

Foto M.Todorović

Iznenađenje na Novom Beogradu. Splitski Jadran je boljom igrom u drugom poluvremenu pobedio Novi Beograd 14:12 (3:3,3:6, 5:2, 3:1). Činilo se posle dve četvrtine da će domaćin stići do očekivanih bodova ali je u nastavku dominirao splitski tim. Obojica golmana Marcelić i Dobožanov nisu imali dan. Raspoložen je bio petostruki strelac Fatović. Isti učinak je imao i Granados koji ponovo nije imao podršku ostalih igrača u napadu. Njegovim golom Novi Beograd je poveo 12:11 u poslednjem delu. Butić je 85 sekundi pre kraja izjednačio da bi Marinić-Kragić 21. sekundu pogodio za vodjstvo. Filipović je posle deset sekundi, kada je njegov tim igrao sa golmanom u napadu šutirao u golmana pa je Pejković na kraju pogodio praznu mrežu.

Jadran Split: Čelar, Radan, Jerinić-Kragić 1, Biljaka 1, Butić 1, Pejković 3, Pavlović, Harkov 2, Berehulak, Vrlić 2, Fatović 5, Dužević, Marcelić, Janković 1. Trener Marelja

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 5, Ćuk, Pijetlović, Vučinić 2, Jakšić 1, Perković, Filipović 1, Lukić, Vlahopulos 2, De Mikelis, Radulović. Trener Gocić

Crvena zvezda je stigla do prve pobede na završnom turniru. Pobeđen je Jadran iz Herceg Novog 14:7 (5:4, 4:3, 4:2, 1:3) . Beograđani su sve vreme imali prednost ali u prve dve četvrtine ona nikad nije bila veća od dva gola razlike. U tom periodu se istakao Gavril Subotić koji je u prvoj četvrtini postigao tri gola.

Posle velikog odmora crveno-beli su se razigrali, napravili su seriju u kojoj se svideo centar Vukićević i odlični Mišović. Prednost je bila i 12:7, pred poslednji odmor sigurna četiri gola prednosti. Vredi pomenuti i efikasnog Radovića.Ipak Novljani se nisu predavali, smanjili su na 14:12 dva minuta pre kraja, ali do kraja nisu imali rešenje za odličnog golmana domaćeg tima.

Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković 1, Marković, Subotić 4, Vasić, Gogov, Basara, Vukićević 2, Seman 1, Milojević 1, Radović 4, Ivanović, Popović. Trener Filipović.

Jadran HN: Đurović, Holod 1, Vučurović 2, Vukićević 1, Vujović, D. Radović 2, Nagajev 2, Gardašević 1, Baničević, Stupar, Gojković 2, V.Radović1, Vujičić. Trener Radanović.

Petak: Crvena zvezda – Jadran Split (18.30), Novi Beograd – Jug (20.15)

Plasman: Jug 11, Jadran Split (5), Novi Beograd 9 (4), Crvena zvezda 3 (4), Jadran HN 2 (6)

Odigrane su i dve utakmice za plasman od 9. do 12. mesta

U Obrenovcu je Partizan bio bolji od Mornara 14:9 (4:3, 4:1, 2:2, 4:3). Golove za Partizan su postigli: Kutajar i Božović tri,  Dimitrijević i Jauković po dva, K.Bodiroga, V.Bodiroga, Tomić i Gladović po jedan a Bušelić i Čumbelić tri, Gudurić  dva i Ćurković jedan za Mornar. Ovom pobedom Partizan se udaljio od poslednjeg mesta koje vodi u A1 ligu.

U Šapcu su igrali domaći Šabac Eliksir i Mladost 11:10 (0:3, 4.3, 3:2, 4:2). Golove za domaćina su postigli:Dragović I Novaković tri, Mačić, Stojanović 2, Korać jedan za Šabac a Mijič tri, Koprčina I Gluhaić dva, Solje, Penava I Bajić po jedan.

Plasman: Šabac Eliksir 9, Mladost 6, Partizan 6, Mornar 0.