UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.01.2024 20:42 Starost: 111 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA: Sigurna pobeda protiv Nemačke

Foto S.Sandić

Srbija – Nemačka 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0)

Bazen Mladosti. Sudije: Burže (Francuska), Radik  (Slovačka).Igrač više: Srbija 8 (4), Nemačka 6 (2). Peterci: Srbija 1 (1), Nemačka 1 (1)
Srbija: Filipović, Mandić 3, S.Rašović 1, Ranđelović 1, Vico 2, Radulović 4, Drašović, N.Jakšić 2, Milojević, Ubović 1, P. Jakšić, V.Rašović, Mitrović.
Nemačka: Benke, Božić, Korbel, Dik, Šuce 2, Tauber, Strelecki 2, Čiru, Sekulić, Kupers, Šiper 2, Gansen, Švemer.

Fizički teška utakmica – očekivano. Sigurna pobeda – očekivano. Srbija je odradila najteži zadatak u grupi, pobedom protiv Nemačke 14:6. U utorak se u 19 igra sa Maltom i dan kasnije najverovatnije sa Francuskom za prolaz među osam najboljih u Evropi.

Posle prve četvrtine nije se činilo da srpski sastav slaviti ubedljiv trijumf. Uporni Nemci su stalno pretili ali je odbrana Srbije bila takva da su samo tri šuta išla u Mitrovićev gol. Dva su završila u mreži. U nastavku se Mitović razbranio imao osam odbrana.
U toj četvrtini su pogađali Mandić, Nikola Jakšić i Radulović koji je ponovio odličnu napadačku igru i efektnim golovima i realizovanim kontrama. Zanimljivo je da je u tri četvrtine poslednje srpske napade upravo on završio.
Kada je u drugoj četvrtini bilo 7:3 pa 8:4, videlo se da Nemci nemaju više nikakvih ideja i da im se igra svodi na upornu, fizičku borbu. U trećem delu su bili najbliži vraćanju utakmice u neku neizvesnost, dva puta su se približili na minus od tri gola. Posle tajm auta Stevanovića brlo dobri Vico je zakucao loptu u mrežu za 9:5 a potom je Ranđelović u poslednjim sekundama povisio na 10:6.
Nemci su se tada potpuno predali, Srbi su u nastavku lako stvara
li prilike i pogađali. Dva puta se upisao Radulović, po jednom Mandić i Jakšić za trijumf koji je i rezultatski i igrom doneo zadovoljstvo.

- Očekivali smo tvrdu i napornu utakmicu. Iskoristili smo da probamo neke taktičke vatijante za osminu finala. U početku je bilo malo problema da uđemo u ritam a posle je sve bilo kako treba. Ipak smo bolji tim. Start na prvenstvu je dobar, sve ide u željenom smeru – istakao je zapaženi Nemanja Vico.

Marko Radulović nije davao puno značaja svojoj efikasnoj igri:
- Videćemo kada dođu prave utakmice. Znali smo da su Nemci najteži rival i da nam je ovaj meč najbolja priprema za ono što nas čeka, posebno u osmini finala. Nemci su dobri plivači ali smo mirno kontrolisali utakmicu. Ova grupa nije problem ali je uvek lepo oddarili na dobar način utakmicu do samog kraja.

Vredi zabeležiti da je Nemanja Ubović odigrao stotu utakmicu na prvenstvu i da je Petar Jakšić debitovao u reprezentaciji na zvaničnom šampionatu.