UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.01.2024 14:54 Starost: 112 days

Kategorija: Reprezentacija

Srpske vaterpolistkinje ubedljive i protiv Rumunije

Foto: MTB-Photo.com / Marcel ter Bals / Vaterpolo savez Srbije

Srpske vaterpolistkinje su ostvarile novu ubedljivu pobedu na Šampionatu Evrope u Ajndhovenu, pošto su u drugom kolu pobedile Rumuniju rezultatom 15:4.

Srpska selekcija se nedelju od 10 sati i 30 minuta sastaje sa Češkom u poslednjem kolu i to će biti borba za prvo mesto u grupi.

Za razliku od meča sa Turskom, Srbija je danas mnogo bolje otvorila utakmicu, pa je posle pet minuta golovima Hristine Ilić i Nade Mandić vodila sa 3:0. Ubrzo se u listu strelaca upisala i Nika Ratković, igračica koja ima samo 15 godina, a u drugom poluvremenu je svoje prve golove na Evropskom prvenstvu postigla i godinu dana starija Jovana Radonjić.

Selekcija Dragane Ivković je nastavila da igra u jakom ritmu i u drugoj četvrtini, pa je posle dva i po minuta vodila sa 7:1. U trećoj četvrtini je razlika porasla na "+8" i tu je pitanje pobednika bilo rešeno.

Ana Milićević je ponovo bila najefikasnija, postigla je tri gola, dok su Ilić, Radonjić, Mandić i Ratković dodale po dva, a Anja švec i Sesilija Diaz Mesa po jedan.

Rumunija - Srbija 4:15 (1:4, 1:4, 2:4, 0:3)

Rumunija: Toganel (7 odbrana), Dumitru, Šegalmi, Krismaru, Olteanu 1, Kristea, Bunea, Čaki, Nonea, Matei Guman, Nađ, Melničuk 3, Dvoretska.

Srbija: Travar (4 odbrane), Švec 1, Trmčić, Milićević 3, Lujić, Lukić 2, Radonjić 2, Mandić 2, Diaz Mesa 1, Ilić 2, Ratković 2, Zelić, Dulić (7 odbrana).