UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.03.2024 21:50 Starost: 35 days

Kategorija: Evropski kupovi

EVRO KUP Crvena zvezda u četvrtfinalu

Golom Dušana Vasića četiri sekunde pre kraja Crvena zvezda je savladala BVSC 12:9 (4:4, 3:2, 3:2, 2:1) i na taj način ostvarila željenu razliku koja ju je odvela u četvrtfinale Evro kupa. U prvom susretu BVSC je pobedio 13:11.

Golove za Crvenu zvezdu su postigli: Subotić tri, Vasić i Radović dva, Seman, Milojević, Basara, Gogov i Milojević po jedan dok su strelci za sastav iz Budimpešte bili: Tatrai četiri, Gajfraš i Kovač po dva i Junior Mesaroš.

Utakmica je počela po željama crveno-belih koji su već posle 90 sekundo nadoknadili minus iz Budimpešte. To kao da je trglo goste koji su preokrenuli rezultat, poveli 3:2, da bi na kraju prve četvrtine bilo 4:4. Zvezda se mučila sa igračem više. Ipak u trećih osam minuta jednu takvu priliku je iskoristio Basara šest sekundi pre kraja za minimlanu prednost 7:6.

Zvezda je igrala agresivno u trećem delu. Sada je igrač više bio na nivou, Gogov i Marković su držali plus od dva gola, a Radović je bio strelac za prvu prednost od tri gola. Do kraja četvrtine odlični Tatrai je pogodio mrežu vrlo dobrog Mišovića.

U poslednjih osam minuta se krenulo kao da je 0:0. Gajrfaš je iskoristio igrača više, da smanji prednost Zvezde na 10:9. Igralo se nervozno, sudije su nervirale obe klupe. Vasić je iskoristio dvostruko isključenje da 1,32 dok kraja pogodi za 11:9. Imali su gosti 35 sekundi igrača više ali nisu napravili akciju. Trener Filipović je 20 sekundi pre kraja tražio tajm aut a gol odluke za konačan trijumf postigao je Vasić.