UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.12.2023 13:53 Starost: 144 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA Novi Beograd prvi u grupi

Sabadelj - Novi Beograd 7:11 (2:3, 2:3, 1:3, 2:2)

Sudije: Dervu (Francuska), Hun (Mađarska). Isključenja: Sabadelj 8, Novi Beograd 9. Peterci: Sabadelj 1, Novi Beograd 2.
Sabadelj: Lorio, Bonet, Asensio, Šuce, Vidović, Valera 2, Baroso 2, Van Iperen, Averka 1, Perez, Malarač 2, Bustos, Teklas.Trener Kolet.
Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis, Granados 1, Vučinić, Pijetlović, Drašović 1, Radulović 3, Perković, Filipović 2, Lukić 1, Vlahopulos 3, De Mikelis. Trener Gocić


Na način koji dolikuje sastavu velikog imena Novi Beograd je u Sabadelju pobedio istoimeni klub 11:7 (3:2, 3:2, 2:1, 2:2). Na taj način osvojio je prvo mesto u grupi i sada čeka rivale u četvrtfinanoj grupi u kojoj će da bude još neko od prvaka Pro Reko, Ferencvaroš ili Barseloneta i dva tima koja su osvojila drugo mesto: Olimpijakos, Marselj i Jadran Split, dok Breša ne bi trebalo da bude jer je već igrala sa Novim Beogradom.

Od samog početka je Novi Beograd držao kontrolu igru protiv borbenog domaćina. Valera je doneo prednost Sabadelju i to je bio jedini momenat kada su Španci imali aktivan rezultat. Razigrao se napad Beograđana, brzo su postigli tri gola. U drugoj četvrtini je Sabadelj pokušaavao da uhvati ritam, prilazio na gol minusa ali su sledeći elementi uticali na rezultat: raspoloženi Vlahopulos i Radulović, odlična odbrana sa igračem manje, mirnoća kada se činilo da bi domaćin mogao da uhvati poslednji voz.

Sve je bilo rešeno u trećem delu. Drašović je realizovao peterac, Radulović pogodio mrežu za 8:4 i tu više dileme nije bilo. Žurili su domaćini, gosti su mirno čuvali prednost, najefikasniji igrači Vlahopulos, Radulović i Filipović su stavili tačku na dobro obavljen posao.