UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.02.2024 15:16 Starost: 71 days

Kategorija: Doha 2024

SP DOHA, Srbija na kraju šesta

Foto Marcel ter Bals MTB-Photo



Srbija – Grčka 11:15 (2:5, 3:3, 4:2, 2:5)

Sudije: Franulović (Hrvatska) i Zvart (Holandija). Igrač više: Srbija 10 (3), Grčka 4 (2). Peterci: Grčka 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 2, S.Rašović 1, Randjelović 1, P. Jakšić 1, Vučinić 1, Drašović 3, N.Jakšić, Ubović 2, Lukić, V.Rašović, Mitrović, Lazić. Selektor: Stevanović.

GRČKA: Zerdevas, Genidunjas 1, Giuvetis 3, Papanastasiju 1, Kilas 2, Argiropulos 1, Alafragis, Kakaris 3, Nikoladis, Vlahopulos 2, Zorzatos, Kalogeropulos 2, Papanikolau. Selektor Vlahos.

Srbija nije uspela pobedom da završi svetsko prvenstvo. U meču za peto mesto Grčka je zasluženo pobedila 15:11 (5:2, 3:3, 2:4, 5:2). Imala je šanse Srbija da se vrati iz konstantnog minusa ali su greške u važnim momentima sprečile preokret. Ostala je posle četvrtog mesta u Fukuoki sada na šestom mestu.

Sa srpske strane prva četvrtina je bila baš loša. Centri u napadu bez lopti, previše ih je bilo izgubljenih. Na drugoj strani sidraši Grčke Kakaris i Nikolaidis su bili nerešiv problem za odbranu Srbije. Petar Jakšić je na dodavanje Ubovića doveo Srbiju u vođstvo, Randjelović je na asistenciju Rašovića izjednačio na 2:2. Posle greške Drašovića Genidunjas je u kontri pogodio, da bi do kraja četvrtine izvrsni Kakaris još dva puta savladao Filipovića. Zanimljivo je, osim peterca za Grke nije bllo isključenja ni na jednoj strani.

Drugih osam minuta su bili izjednačeni. Ubović je dva puta sjajno reagovao posle grčkih golova, držao Srbiju u podnošljivom zaostatku. Razigrao se Kalogeropulos sa dva uzastopna pogotka. Ipak, srpska odbrana se podigla, grčki napad je teže dolazio do željenih pozicija. Mandić je bio strelac za 8:5 u korist Grčke i prava je šteta što u ovom delu nije bilo smirenosti sa igračem više. Propuštene su tri prilike da se minus smanji na dva pogotka.

Dva projektila iz daljine Papanastasijua i Kilasa su našli put do Filipovićeve mreže. Odbrana je u prvih nekoliko minuta ponovo bila mekana, bez pravih blokova, agresije. Srbija se vraćala preko Drašovića dva puta i iz kontre Vučinića. U poslednjem minutu pri vođstvu 10:8 Vlahos je posle dobijenog igrača više zatražio tajm aut. Srbija je odličnom odbranom Filipovića preživela, krenula u svoj poslednji napad. Mandić je pred poslednji zvuk sirene, sa brojčanom prednošću u bazenu, vratio potpunu neizvesnost u utakmicu, prednost Grka je bila samo 10:9 a bilo je 10:6.

U poslednjem delu Srbija je dobila igrača više. Neshvatljivom greškom Grci su dobili kontru i preko Vlahopulosa poveli 11:9. Posle Ubovićevog kontrafaula, Giuvetis je bio strelac i tri gola prednosti na polovini četvrtine su bili obećavajući za Grke. Raspoloženi Drašović je trećim golom, sa igračem više, vratio nadu. Propušten je preko Nikole Jakšića igrač više, istu situaciju je na drugoj strani realizovao Kakaris. Tu je praktično bio kraj. Grci su lako koristili greške Srbije tokom utakmice i zasluženo slavili.