UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.04.2016 19:38 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Španija - Srbija 13:14

rfen.es

Španija – Srbija 13:14 (3:4, 3:4, 4:1, 3:5)

Bazen Barselona. Gledalaca 600. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Vogel (Mađarska). Igrač više: Španija 13 (8), Srbija 10 (5). Peterci: Srbija 1 (1). Sva igrača više: Srbija 1 (1)

ŠPANIJA: Agilar, Munariz 5, Granados, Alarkon 1, Perikas, Mingel, Guterez 1, Espanjol 1, Taul, Fernadez 2, Malarač 2, Ečenike 1, Lopez. Selektor: Hernadez.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Vico 1, Drašović 1, D.Pijetlović 2, Nikić 2, V.Rašović 1, S.Rašović 1, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović 3,B.Mitrović. Selektor: Savić

Pobedom u Barseloni Srbija se plasirala na F8 Svetske lige.

Posle dve četvrtine Srbija ima zasluženu prednost. Španija je vodila samo 5:4 da bi tada naš tims serijom golova odmakao na 8:5. Ečenike je smanjio a Mitrović sprečio u poslednjem sekundu da se domaćin potpuno približi.

Rašović je bio prvi strelac a raspoloženi Filipović je asistencijama omogućio Nikiću i Vici da se upišu u strelce. Filipović je i sam bio strelac. U drugom delu Mandić iz daljine, Nikić na sjajno dodavanje Prlainovića spretni Drašović i majstorski Pijetlović su pogadjali mrežu.

Na beku je počeo Pijetlović, menjao ga je roviti Gocić koji je sa Drašovićem do poluvremena zaradio dve lične greške. Španci dobri, brzi,sa realizacijom igrača više.

U trećem delu Španija je apsolutno dominirala. preokrenula rezultat a početkom poslednjeg bilo je i 12.:10 za domaćina. Razigrao se tada Stefan Mitrović, tri pogotka uz Filipovića. Španija je imala šansu za ijednačenje ali je odbrana odlično reagovala.