UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.06.2016 15:24 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Svetska liga: Srbija - Kina 20:5

Srbija - KINA 20:5 (5:2,4:1,6:1,5:1)

Bazen Huidžu Linšan lejk Gledalaca 700. Sudije:Flahiv (Australija), Tahara (Japan). Igrač više: Srbija 5 (3), Kina 5 (3).

SRBIJA: G.Pijetlović, V.Rašović 2, S.Rašović 2,Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 3, Ubović 2, Aleksić 4, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 3, Subotić 1, B.Mitrović.Selektor: Savić.

KINA:Zivei, Zekai, Jonghuan, Junliang 1, Zonghing, Venhui, Zonghian, Ning 1, Jinghao, Čufeng 3, Nanksiang, Hondžui. Selektor: Čen.

Igračima je duel sa Kinom došao kao osveženje posle napornog prepodneva. Sat u teretani još skoro 90 minuta u bazenu. Sve se to nije osetilo u duelu sa nedoraslim protivnikom koji je kao u Bergamu prošle godine pobedjen sa 15 golova razlike.

Kinezi su dv puta bili u vođstvu a zatim su učili od svetskog prvaka. Savić je koristio priliku da proba mlađe igrače, vršio je hokejaške izmene. Bila je ovo 300 utakmica Srbije i 249. pobeda.

Zanimljiv detalj se dogodio kada je isključen Branislav Mitrović, Gol su sa jednom rukom izad glave čuvali Filipović i Aleksić koji je blokirao protivnički udarac.

Sutra se igra sa Amerikom za prvo mesto u grupi u 9 časova po srednjeevropskom vremenu. Amrikanci su posle zanimljive igre pobedili Brazil.

Najefikasniji u našem timu je bio Aleksić sa četiri gola:

- Nema mnogo priče, umorni smo od treninga a ne od utakmice. Pokušaćemo da pobedimo Amerikance kako bi u petak dobili za rivala Japan tako da  i taj dan bio lakši što se tiče mečeva.

Gavril Subiotić je odigrao svoju prvu utakmicu u završnici Svetske lige:

- Ubedljiv,zaslužen trijumf. Razlika je u klasi. Sada stiđže Amerika koju odlično poznajemo i verujem da ćemo biti uspešniji.

Savić je danas odmarao Gocića i Stefana Mitrovića. Golmani su podelili minutažu a kapiten je na jubilarnoj utakmici bio Filipović