UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.08.2022 21:58 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija poražena od Crne Gore u prijateljskoj utakmici na peterce

wpinside

Crna Gora – Srbija 20:19 (6:2, 3:4, 5:6, 2:4-4:3)


Gradski bazen u Trebinju. Sudije: Obradović i Ivanovski. Isključenja: Crna Gora 13, Srbija 12.
CRNA GORA: Lazović, Mršić 2, Perković 1, Averka 3, Banićević, Popadić 1, Vidović 2, Radović 3, Ukropina 3, Spaić, Matković 1, Petković 2, Tešanović, Murišić 1, Vujović 1. Selektor: Gojković.
SRBIJA: Rističević, Mandić 4, Velkić, Ranđelović 1, Vučinić 2, Vico, Rašović 6, Lukić 1, Pljevančić, Radulović 2, Drašović, V.Rašović 1, Dobožanov, Martinović 2, Stojanović. Selektor: Savić

U pripremnoj utakmici, pred punim tribinama bazena u Trebinju Crna Gora i Srbija su odigrali zanimljiv meč u kojem su na kraju peterci doneli pobedu Crnoj Gori. U uzbudljovij završnici crna Gora je golom Radovića povela 37 sekundi pre kraja da bi Martinović pet sekundi do sirene postigao gol za izjednačenje.
U izvođenju peteraca prvo je Srbija bila u prednosti posle neuspešnog šuta Averke ali su poslednja dva peterca propustili da realiziju Martinović i Lukić.

Tokom čitavog susreta je Crna Gora imala prednost. Početkom druge četvrtine Crna Gora je vodila 7:2 da bi se Srbija sa tri uzastopna gola vratila u meč.Ipak na poluvremenu je Crna Gora vodila 9:6. Srbija je igrala sve bolje, sredinom trećeg dela je Viktor Rašović smanjio na 10:9. Ipak do izjednačenja u tom delu nije došlo, rival je imao 13:10 i 14:12. Kada je Radović sredinom završnog dela povisio na 15:12 činilo se da je pobednik poznat. Srbija se nije predavala , za nepuna dva minuta golovi Mandića, Vučinića i Strahinje Rašovića su doneli konačno izjednačenje. Usledio je opisani finiš i izvođenje peteraca  u kojem je Crna Gora bila spretnija.